utgave nr 9 1997

HotSpot

Publisert Sist oppdatert

hotspot


av GLEN PHILIP HAGEN

Vinnermotorer fra Scam


Det italienske teamet Jolly Motor Ferretti kjører med Lamborghini motorer preparert av Franco Alloni i sin Tencara båt. Alloni var mannen bak Edoardo Polli’s firemotorsprosjekt noen år tilbake. Med saudiaraberen Laith Pharaon ved rattet og amerikaneren John Tomlinson bak spakene har disse motorene tatt dem til seier både i St Petersburg, Arendal og Oslo.Teamet leder sammenlagt og har vunnet europamesterskapet i klasse-1. På andreplass havnet Edoardo Polli og Lamberto Leoni i Bilboa, mens tredjeplassen overraskende gikk til Pippo Cascone i den heller gamle dieseldrevne Giat foran begge Spirit of Norway båtene. Giat beviser at vitsen ikke nødvendigvis er å lede racet de tre første rundene, men å komme til mål hver gang.

Røkkes spesialpropeller


Spesielle propeller hjelper Kjell Røkke og Jim Dyke til verdensrekord og ledelse i pole position.
Grunnen til at disse to og Spirit of Norway 6 har vunnet pole position overlegent i de siste to rundene, er propellene. Dette har de forsket på, og i St Petersburg kom den første seieren. I Arendal ble det ny polerekorden, 156.59 miles eller 252,31 km i timen. De nye propellene er fra sveitsiske Rolla og har rundere blader enn cleaverpropellene som er brukt før.

Nedtur


Med hull i den ene Lamborghinimotoren og olje sputende ut i motorrommet på varme deler tok det ikke lang tid før det tok fyr. En representant for båtbyggeren Tencara har inspisert båten og regner med fire uker på reparasjonen av carbonbåten. Så gjenstår “bare” rigging og lakkering som forhåpentligvis gjør den like strøken og rask som før ulykken. Planen er at den rekker de to avsluttende racene i Dubai. I mellomtiden kommer kanskje teamet til å leie Andreas Uglands “ex Ferretti” for racene i Tunis og Libanon ???

3. plss i OffshoreVM 2liter


Verdensmestrene fra i fjor, Atle Staff og Morten Lein klarte ikke å holde på tittelen enda et år.
Med en fjerde plass og to tredjeplasser tok de imdlertid en tredjeplass sammenlagt, noe som må sies å være meget bra for de to osloguttene. Vinnerne er engelske Peter Little og David Arthur.

1.3 liter VM i Finland


Nordmennene T.E. Olsen og J.T. Braathen ble diskvalifisert pga motorfusk i VM som ble arrangert i Finland i slutten av juli. Iikka Landen og Eero Anjalin vant på hjemmebane, mens plassenned til nr 18, med unntak av et sørafrikansk team på sjetteplass, ble besatt av svensker.
Kanskje noen flere nordmenn burde melde seg på i 1.3 liter neste år ?