utgave nr 1 1998

hotspot

Publisert Sist oppdatert

hotspot


Glen Philip Hagen

Chrysler Jeep vant Off II


Off II VM ble arrangert i Argentina med bare fem deltagere. To fra Victory Team ville forsvare Off II tittelen fra 96. De stilte med to katamaraner med Sterling V6 motorer kjørt av Saeed Al Tayer/Mohammed Al Ghaith og Khalfan Harib/Ali Nasser. De andre var Ken Thorne/Matteo Nicolini i Chrysler Jeep, Nicolini Offshore V-bunnern som vant i Oslo Gold Cup, østerrikeren Hannes Bohinc i Casino Tivoli, en Buzzi mono tilsvarende Atle Staff’s og til slutt Mario Invernizzi/Luciano Togni i Buzzi trimaranen Cotto d’este.
Victory Team slet med motortrøbbel, mens Ken Thorne og Matteo Nicolini som ikke en gang hadde tatt med seg mekanikere, vant.

Heia Norge!


Bjørn Rune Gjelsten med investorer står finansielt bak det nye norske firmaet Offshore Sport Promotion (OSP) som er blitt promotion firmaet bak WOC. Firmaet skal ledes av Jann Hillestad, ex throttleman og Oslo Gold Cup arrangør. OSP har fått tilslag på å promotere og organisere Offshore 1 race de neste tre årene i samarbeid med teamorganisasjonen IOTA og lokale arrangører.
Målet er å gjøre offshore 1 mer kommersielt og arrangere racene på bra steder. Promotoren vil også prøve å trekke inn flere team. I 1998 blir det minimum 8 race mens det for de neste årene skal bli 10 race i året. Med 16 påmeldte båter i begynnelsen av desember ser dette bra ut

Staff og Lein vant i USA

Atle Staff og Morten Lein ble verdensmestere i den amerikanske A-Class med sin nyinnkjøpte Buzzi 32 Racing V-bunner. Båten fungerte som den skulle og det gjorde den 508 cid store Sterlingmotoren med jerntopper også. Selv om flere prøvde å stoppe deres deltagelse ved å hevde at båten falt utenfor reglementet, og arrangøren var både jury og dommer, klarte de å komme til start. I det første løpet fikk Atle og Morten annen eller tredjeplass. Noen sa de hadde fått annen, mens andre sa de hadde fått tredje! Med seier i siste race var det derimot ingen som kunne nekte osloguttene plassen på toppen av pallen sammenlagt.

Nye båter i WOC


Den nye given i offshore 1 har satt i gang team som vi ikke har sett på lenge. Riviera teamet Bill Barry Cotter og Keith Hanson har meldt på to båter for neste sesong. Begge er under bygging på Riviera verftet i Australia. Motorer i den ene blir etter alt å dømme Detroit Diesel, mens den andre får Lamborghini. Båten de kjørte fikk sitt endelikt i Beirut hvor den brant opp under testing.
Et annet verft som har nok å gjøre er Nicolini Offshore i Italia. Brødrene Matteo og Luca skal levere to båter for neste sesong. Begge to er katamaraner med Seatek diesel. Den ene skal kjøres av Matteo og Ken Thorne som klasser opp fra Off II.