utgave nr 7 1998

hotspot

Publisert Sist oppdatert

hotspot


GLEN PHILIP HAGEN

Polli og Pharaon


Etter at Laith Pharaon gikk fra Jolly Motor teamet, tok Edoardo Polli kontakt med ham og enden på visa var at Laith steppet inn i Polli-teamet som igjen heter Rainbow Offshore Racing Team. Laith tar dermed plassen til Lamberto Leoni, som visstnok er i gang med ny båt for 1999 sesongen. Pollis båt er forlenget noen fot, og Seatek motorene er satt inn sammen med tre trinns girkasser. Med Laith på plass får Edoardo også nummeret som han virkelig slåss for i fjor, nemlig ettertraktede nr 1.

Mad Max til Jolly Motor-Ferretti


Etter uenigheten mellom eierne og kjørerne i Jolly Motor er Massimo Lippi, kjent som Mad Max, kommet inn som throttlemann. Han har tidligere kjørt båten Big Expo som bl. a. hadde hastighetsrekorden i PolePosition en stund. Han var også den første som kjørte med oksygenmaske type jagerfly. Med Max bak spakene blir Jolly Motor også i år en båt man kan regne med i toppen.
Mad Max trotler nå for Jolly Motor.

Hva skjer i USA?


John Tomlinson, tidligere amerikansk mester i Open Class og Verdensmester i Class 1 i fjor sammen med Laith Pharaon i Jolly Motor Ferretti, er uten båt i Europa. Men John som driver riggingfirma i USA, gir ikke opp av den grunn. Planen er nemlig å forsøke å vinne tilbake US-1 i den amerikanske serien Open Class serien som tilsvarer Offshore 1 i Europa. Dette vil mest sannsynlig skje med en Skater 46 lik hans forrige båt Zerodefect.

Kalender Off 1


5. juli Russian GP St Petersburg
19. juli Scandinavian GP Arendal
2. august Norwegian GP Oslo
6. september Turkish GP Istanbul
13. september Lebanese GP Beirut
20. november Dubai duty free gp Dubai
27. november Emirates GP Dubai

Vårslepp i Tvedestrand


Vårsleppet i Tvedestrand med 21 båter til start ble en overraskelse på flere måter. Med så mange båter er vi tilbake i gamle dager hva gjelder deltagelse. Og med tre norske offshore II båter som alle burde ha vinnersjanser, var dette litt spesielt.
Atle Staff stilte med sin Hot Staff. Skaardal/Kirkedelen med sin Helly Hansen og Pål Solberg med throttleman for anledningen Dag Twist i M6. Solberg /Twist skar Eikert motoren allerede etter en halv nautisk, så resten var opp til de to dieselbåtene. Overraskende vant Helly Hansen begge heatene. Det blir spennende å se fortsettelsen. At Atle Skaardal også har en fremtid som T-man er sikkert.
I 3C klassen tok Ruth og Tom Olaussen fra Drammen seieren med sin Argo katamaran.
Skaardal og Kirkedelen vant begge heatene i Tvedestrand.

Arendal og Oslo


Arendal 17. - 19. juli og Oslo 31. juli - 2. august blir årets store festforestillinger. Det kjøres både i klasse 1 som er VM runder og i klasse II som er EM. Vi håper på like bra arrangement som i fjor, men med litt mer utfordrende føre. Med litt sjø vil vi ha gode muligheter for de norske båtene som deltar i EM i off II.
På fredag er det testing, lørdag pole-position, søndag selve racet.