utgave nr 6 1999

Thors ti år med Targa

Publisert Sist oppdatert

Thors ti år med Targa


Ti år er gått siden den første Targa-eieren kom med et halvfabrikat han trengte hjelp til å fullføre. Thor R. Nilsen hjalp ham. Så kom en kar til i samme knipe og fikk god hjelp. Nå selger Thor i Bamble Targaer over hele Norge.


Tekst: ANNE MARIT KLOKK

Thor R. Nilsen hadde reparert Volvo Penta motorer i 20 år og kunne tenke seg en mer variert jobb innenfor båtbransjen. Med en opplagt kreativ hjerne kombinert med praktiske nevenyttigheter og stor tro på de finske Targa-båtenes fremtid i Norge, begynte han å hjelpe halvfabrikatkunder med å få båtene ferdig. Han fikk etter hvert også uferdige båter fra den daværende importør Bjørn Nilsen. I 1994 overtok Thor agenturet og driver i dag båtbutikk, ferdiggjøring, reparasjons- og opplagsvirksomhet av disse spesielle båtene.
Thor R. Nilsen holder til på Valle i Bamble mellom Kragerø og Brevik, midt i smørøyet for hyttefolk og båteiere. Han bor nesten på brygga, har bare ti skritt å gå ned til kontoret og verkstedet som ligger på bryggekanten. Her finnes båtgarasje med kran for båter opp til 40 fot og seks karer jobber på helårsbasis med å gjøre klar nye båter og fikse på kundebåter i trøbbel. En ganske unik uhøytidelig seriøsitet preger stedet, som sommerstid kan være ganske så fullt både av folk og båter.
-Når kundene kommer hit og setter seg på brygga med en kaffekopp, roer de fleste seg ned. Om det er en Knut Kloster, Rimi-Hagen, sjøpolitiet eller havnemyndigheter. Da går båtpraten som den skal. Jeg har en spesiell kundegruppe og hyggelig er det at kundeforholdet i de fleste tilfellene blir permanent, sier Thor R. Nilsen.
Han har hele tiden tatt inn båter fra Finland med innredning, men uten motor og bruker fra 100 til 300 timer på båten før levering. Det kan være legging av teakdekk, han legger opp det elektriske anlegget, monterer motor og gjør ellers alt av ”skreddersøm” kunden måtte ønske. For to år siden bygget han en 60 x 25 x 10 meters opplagshall litt oppi svingen fra brygga hvor Targakunder kan ha båten om vinteren og bilen parkert om sommeren.
-Inngangsbilletten til hallen er en Targa. Har du ti andre båter, tar vi dem også i opplag. Tilbudet går ut på at vi gjør klar båten til den sommerdagen kunden vil komme og sette fra seg bilen sin, gå om bord og vri om nøkkelen for å dra på weekend eller sommerferie, sier han så pass fornøyd at vi fornemmer at ideen har vært meget vellykket.
Båtmagasinet hadde en test i mai hvor Targa 31 kalles for ”Sjøens minibuss”, i ordets absolutte positive forstand. Båten er ujålete og real, stødig og trygg og du har utsyn som fra en buss. -Vi må langt vekk fra det vi kalte for jappetendenser. Vi vet vi selger båter som passer en spesiell brukergruppe, og de finnes over hele landet. Targaene er ikke ideelle å bo i, men passer til det aller meste annet, sier Thor Nilsen som nå ønsker seg en 21 foter fra verftet.

Powered by Labrador CMS