utgave nr 3 1997

Test: Bever 350

Publisert Sist oppdatert

Minitest: Bever 350


Spretten ungdomsjolle


Bever 350 er en jolle som appellerer til de lekelystne ungdommene. Den knapt 11,5 fot lange selvlensende båten er bygget for motorer fra 8 - 25 hk. En 9,9-hester er en passende motor, synes vi.

Tekst: Hans Due

Bever Marine i Sandefjord er et familieforetagende som har levd i skyggen av mange andre norske småbåtprodusenter, men som har en trofast forhandlerkrets gjennom mange år. Verftet produserte tidligere bl.a. Comet-snekkene for de som husker litt tilbake. Nå er det joller og skjærgårdsjeeper det mest går i.
Bever 350 er den minste i familien. En meget solid bygget jolle med gode fartsegenskaper, dobbeltskrog og selvlensende dørk. Vi prøvekjørte båten med 9,9-hester på hekken og rorkultstyring. Båtene leveres også med styrekonsoll som ekstrautstyr, og vi vil tro at dette er en bedre løsning. For plassen i motorbrønnen er begrenset, og manøvreringer noe plundrete med håndstyring.Produsenten har klargjort for styrekonsoll med egne fester for teleflex-wire.
Når det er sagt, skal vi legge til at båten har bra sjøegenskaper, størrelsen tatt i betraktning. Den forholdsvis dype V-bunnen gjør den myk i sjøen, men noe rank. Maks hastighet på 21 knop med den sprekeste 9,9-hesteren og en mann ombord er absolutt respektabelt.
Innredningen er meget enkel, med et låsbart og drenert stuerom under akterbenken og en drenert kassett for bensintank under midttoften. Toften kan forøvrig løsnes og fjernes med et håndgrep ved behov. Forut er det en helstøpt sittebenk med plass for to. Til sammen er det 4-5 sitteplasser ombord, men så mange er dete neppe tilregnelig å ha ombord, i hvert fall ikke over lengre strekk.
Båten er meget solid bygget, og finishen er førsteklasses.

Data

Produsent:Bever Marin A/S, Østerøyveien 12, 3218 Sandefjord. Tlf:33 46 83 00. Fax: 33 46 86 26. https://www.baat.aller.no/reklame/bever.html#13010

Lengde:3,50 m
Bredde:1,60 m
Vekt:130 kg
Motor:8 - 25 hk. kort stamme
Pris:Kr. 16.012,-
Konsoll:Kr. 3.950,-