Test: Beneteau Antarès 750

FRANSK: Frankrike kalles båttypen ”pesche promenade” – som i praksis er en fiskebåt man kan gå rundt styrhuset på.
GODT UTSTYRT: Beneteau 750 Antarès leveres med sjøvannstoalett som standard.
SMART LØSNING: Hele akterspeilet i motorbrønnen er hengslet og kan felles innover. Det gir god adkomst til motoren.
DÅRLIG KOMFORT i salongen skyldes i hovedsak manglende ryggstøtte. U-sofaen kan konverteres til en romslig køye.
FULLVERDIG: Lugaren forut har alt man forventer å finne i en større båt, inkludert god stuveplass under køya. Imidlertid er skapet på styrbord side okkupert av septiktanken.
DEKKSPLASSEN er båtens klare fortrinn. Den har et romslig og trygt akterdekk med god innvendig fribordshøyde.
KRYSS OG TVERS: Et ellers fint lasterom blir litt forringet av alle slangene som går på kryss og tvers. En opprydning ville gjort rommet mer anvendelig.

Turbåt til minipris

For drøyt 550.000 kroner er Antarés 750 en komplett turbåt. Riktig nok med litt beskjeden komfort på noen områder, men alt i alt ganske praktisk og forbausende innholdsrik.

Publisert Sist oppdatert

I Frankrike kalles båttypen ”pesche promenade” – som i praksis er en fiskebåt man kan gå rundt styrhuset på. Båttypen har sterke bånd til små tradisjonsbåter i franske havner – både i Middelhavet og på Atlanterhavskysten. Rollemodellene for Beneteau Antarès og de mange konkurrentene, er sjøsterke og praktiske yrkesbåter med storhavet som arbeidsplass. Båttypens stigende popularitet her hjemme har også fått norske båtprodusenter til å utvikle egne versjoner av båttypen. Først ut var Hansvik, og vårens store nyhet fra Askeladden er deres P66 som tar opp konkurransen med sine franske søstre. Også polsk/norske Sting og polske Galia har rykende ferske nyheter i denne klassen i vår.

Beneteau Antarès 750 er flaggskipet i utenbordsdelen av Antarès-serien. Den er en typisk variant av de franske bakveggbåtene, med gode muligheter til å gå langs brede dollbord. Mandelen i grøten er imidlertid det store akterdekket – som egner seg godt som arbeidsdekk i tillegg til at det har god sittekomfort i en U-sofa.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER