Prøvekjørt: Bénéteau 750 WA og 750

HARMONISKE, om ikke akkurat råe, fartslinjer på den nye 7.50 Flyer Open.

Spreke tvillinger

Den ene er en lett og hurtig skjærgårdsjeep, den andre en mykere og mer familievennlig walkaround. Begge er gode for over 40 knop. Fellestrekket er Bénéteaus nye 7.50-skrog, med en helt ny stepløsning som smører bunnen med luft ovenfra.

Publisert Sist oppdatert

Gode gamle Bènèteau går nye veier, og slår til med flere nye og hurtigere båter. Vi har kjørt nyhetene 750 Open og WA i Det franske verftets Flyer-serie. Disse utmerker seg først og fremst med en helt ny bunnkonstruksjon, som via et luftinntak midtskips slipper luft inn i V-en og ”smører” bunnen med luft. Det skal redusere friksjonen og øke stabiliteten. Begge båtene er hurtige og lekne.
Flyer 750 Open er nærmest for en skjærgårdsjeep å regne, mens man i Flyer 750 WA har valgt en slags familieløsning med en minilugar med minitoalett og en minibysse det til nød kan fyres opp i.
Nå er det naturligvis begrenset hva man får ut av 23 fots lengde og 2.53 meters bredde. Vi synes likevel at Bènèteau har funnet flere gode løsninger og detaljer på den nye 7.50 serien, men at det nok kniper med å utnytte plassen i minilugaren midtskips.

Flyer 7.50 Open

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER