TEST: Skorgenes 330 Sonic

MODERNE formspråk og lang integrert badeplattform kjennetegner Skorgenes 330 Sonic.

La den svinge

Skorgenes' volummodell er en komfortabel flybridgebåt for langturer. Eksteriøret er nytt og friskt, innvendig er båten temmelig tradisjonell. Byggekvaliteten er høy og løsningene gode - stor sett. Men båten fortjener bedre svingegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Skorgenes 330 Sonic er en gigantisk og komfortabel flybridgebåt som det swinger av. Men den er fortsatt litt fersk og fortjener noen justeringer. Fremfor alt bør produsenten vie svingegenskapene betydelig oppmerksomhet - og forbedre dem!

Skorgenes er et velkjent navn i den norske lystbåtfloraen. Historien starter på Vestnes ved Molde i 1914. Dagens Skorgenesbåter produseres i Litauen, og den foreløpige volummodellen er 330 Sonic. Siden 2003 er det produsert 32 båter av denne modellen. Båten, som den fremstår i dag, er utviklet av Roar Strømsnes og produseres av UAB Skorgenes i Litauen. I bunn og grunn er skroget en modifisert variant av Tresfjord Ultra, som i sin tid ble konstruert av Eivind Amble. Amble har imidlertid ikke hatt befatning med noen av de senere modifiseringer som er foretatt.
Teknisk standard, planløsninger og byggekvalitet er det lite å utsette på. Trearbeider, polstring og plastfinish er meget bra utført. Båten er konservativ og byr ikke på mange jålete løsninger - men holder seg til en traust grunnlinje frisket opp med et tidsmessig design. Planløsningen er meget tradisjonell og fungerer greit - men produsenten har fortsatt arbeid å gjøre med å få på plass de siste, praktiske detaljene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER