utgave nr 2 2005

Testkavalkade: Galeon 33 FB

Publisert Sist oppdatert

Galeon 330 FB

Polsk perfeksjon

Galeon 330 FB er polsk. Men en uforskammet bra båt.

TEKST: JAN HARRY SVENDSEN

Akterdekket er ikke spesielt stort i Galeon 330 FB, men det holder. Det har langsgående benker på begge sider, samt en akterbenk. En grind leder ut til badeplattformen, og brede dollbord leder frem til fordekket.
Det er godt med griperekker. Adkomsten opp til flybridgen er god. Her oppe finnes en førerbenk, et enkelt sete, og en L-sofa. Fribordene er lave, men den lille vindskjermen gir godt med ly. Førerplassen her oppe er komfortabel.
Salongen består av en velutstyrt bysse med god arbeidshøyde og mye skapplass. I tillegg finnes en U-sofa og et bord. Førerplassen er oversiktlig og god, men det blir for trangt selv om førersetet kan justeres i lengderetningen. De sotede rutene er ikke ideelle ved mørkekjøring.
En benk med plass til to voksne finnes til siden for førerplassen. Her er det også et stort kartbord. Båten har tre lugarer. Hovedlugar forut, en liten stikklugar med plass til èn og en større stikklugar med god plass til to. Det er mye stuveplass om bord. Fra hovedlugaren har man god adkomst til båtens vann- og septiktank. Det er separat dusjrom, med et skap og en hylle. Toalettrommet er også romslig og er utstyrt med hyller og skap. Avsetningsplassen er god. Toalettet er fra Jabsco med elektrisk kvern.
I motorrommet er det sirlig orden. Det preger også det elektriske om bord, ledninger har god dimensjon og går i kabelgater. Det er automatsikringer tilknyttet anlegget. Luker i dørken gir god adkomst til kranene på brennstofftanken, og en luke gir tilgang til motorenes servicepunkter. Dersom motorene må ut av båten må hele akterdekket løsnes.
Sjøegenskapene er sporty, og selv om skroget legger seg kraftig i svinger er det ingen tegn på unoter. Det er derimot veldig følsomt for trim. Finishen i Galeon 330 FB er imponerende. Selv små skruehull er plugget igjen, pusset og lakkert. Med en pris på snaue 1,6 mill får man mye båt for pengene, og listen over standardutstyr er lang. En baugpropell burde vært standard.

Tekniske data

Lengde:10,08 m
Bredde: 3,42 m
Vekt: 8.079 kg
Vann:330 l
Septik:120 l
Drivstoff:720 l
Motor i testbåt: 2 Volvo Penta D4
Ytelse: 380 Hk
CE kategori: B
Pris: 1.580.000,-
Mer info: Galeon Boats, Skjeberg, tlf 69 12 55 20. www.galeon.no