utgave nr 2 2004

Testkavalkade - Sunseeker 35 Portofino

Publisert Sist oppdatert

Miniyacht med norske røtter

35-foteren Portofino er den minste båten på mange år fra Sunseeker. Utstyr, komfort og sjøegenskaper er som alt annet fra den kanten. Visste du forresten at luksusbåtprodusentens suksess startet med norske Windy og Draco?

TEKST: ATLE KNUTSEN

Poole Powerboats presenterte sin første egenbygde båt i 1972, sterkt inspirert av Coronet, Windy og Draco som selskapet var britisk importør for. Med stor solseng på akterdekket banet Sunseeker seg inn på markedene rundt Middelhavet. Siden har utviklingen mot "bigger, better and faster" vært voldsom. Det er ikke mye nordisk igjen over eksklusive Predator og Camargue og en ekstrem 150-foter.

Myk og komfortabel i sjøen

Vi kjørte den vellykkede båten i Syd-Englands slake dønninger og solskinn. To KAD 300 på totalt 570 hk gir en toppfart på 39 knop, men støyen er litt drøy. Den går uhyre mykt og komfortabelt i sjøen; med små justeringer av trimplanen er dette som å kjøre tog. Moderat planingsterskel, men godt utsyn fra førerplassen hele tiden. Hun er responsvillig og sporty, skyter raskt opp i plan. Med to drev, elektroniske spaker og baugpropell blir finmanøvrering en lek.
Førerplassen fungerer perfekt, i alle fall med ekstrautstyr som justerbart førersete og ratt. Rikelig med ekstraplass til navigasjonselektronikk, kompasset står i siktretningen og motorinstrumentene er godt synlige og lesbare. Vindskjermen beskytter godt i alle hastigheter. Ved L-sofaen på babord side er det gode griperekker og kartbord tilpasset båtsportkart. En stor sportscruiser skal ha åpen uteplass, med rikelig sitte- og liggeplasser i solen. Det har Portofinoen. Wet-bar med varmt og kaldt vann og is- eller kjøleboks bak førerplassen. God tilgang til sikringer og hovedstrømbryter. U-sofa for fem akterut. Ett av stuerommene i sofaen er drenert, til bruk som isboks. Port gjennom akterspeilet til badeplattformen. Saltvann kan du skylle av deg med varmt og kaldt vann i utedusjen. Badeleideren bor under en luke, sammen med tauverk og en redningsflåte (ekstra). Utsparinger for daviter. Landstrømkontakt på babord side.
Hun har seks solide kryssholt, solid åpen pulpit og rikelig med solide griperekker. Brede dollbord, og et enormt fordekk med skinner til montering av solputer. Dreggkasse og ankerspill på baugen. Topplanternen er litt dårlig skjermet.
Når sola går ned, kan du trekke deg tilbake til fasilitetene under dekk: romslig salong, senterlugar, eierlugar forut, bysse og toalettrom. Trivelig og svært forseggjort innredning med mye lyst tre. Koøyer og luker gir luft, elleve spotlights med dimmer gir lys i mørket. I byssa kan du lage mer enn en blings og Toro-suppe. God høyde og skapplass, stålvask, kjøleskap, komfyr (gass er standard, elektrisk ekstra) og mikrobølgeovn. Blir det kjedelig, kan du se på flatscreen-TVen i skapet. Eierlugaren har en flott, skråstilt køy, men litt snaut med skap. Godt med lys og luft. Stikklugaren entres fra dør ved byssa, og virker triveligere enn eierlugaren. Den har to romslige enkeltkøyer. Toalettet er rett og slett lekkert, men hvorfor har det bare ett tannkrus?
Motorrommet er trangt, men gir brukbar tilgang til peilepinne og andre servicepunkter. Alle tekniske systemer er forbilledlig organisert og installert.

Data: Sunseeker 35 Portofino

Lengde:11,60 m.
Bredde:3,24 m.
Vekt:8,5 tonn
Ferskvann:250 liter
Drivstoff:800 liter
Motoralternativer:Volvo Penta KAD 300
CE-kategori:B
Antall personer:8
Pris standard båt:Kr. 2.500.000,-
Importør:Sunseeker Norway, postboks 454, 1323 Høvik, tlf. 66 79 12 25, Internett: www.sunseeker.no