utgave nr 9 1992

Noble Lady II - årets trebåt

Publisert Sist oppdatert


    "NOBLE LADY II"

    Husker du artikkelen vi skrev om "Noble Lady" (Båtmag. nr. 2/89)? En 28 fots "slipper launch" bygget av Wootens Boatyard ved Themsen. Johan Benad Ugland fra rederdynastiet i Grimstad eier Noble Lady.
    Men kanskje ble frakten fra London til Grimstad og tilbake igjen hver vår og høst for slitsomt for den ærverdige båten. Dessuten passet vel ikke "slipper launch"en så godt i rufsete Grimstad-farvann. For på Sørlandets Båtmesse i Arendal brumlet "Noble Lady II" inn i Pollen. Denne gang norskbygget av Eikeli Trebåtbyggeri i Fevik. Og håndverket står såvisst ikke tilbake for det som er gjort på den engelske søsteren, snarere tvert imot.
    Byggemetoden er mye av den samme, nemlig glassfiberarmert polyester i skroget, mens alt over vannlinjen er mahogny. "Noble Lady II" er en muskelbåt sammnlignet med sin engelske søster. En midtmontert Mercruiser bensinmotor på 340 hk. skal bringe båten opp i over 40 knop. "Slipper Launch"en i London har en 60 hk. Volvo Penta og er god for 15-20 knop.
    Eikelig Trebåtbyggeri har brukt moderne byggemetoder. Båten er bygget etter det såkalte West-ssystemet som er kaldbakt epoxy på mahogny. Dessuten er båten utstyrt med baugpropell for bedre manøvrering. Og prisen? Et sted mellom 500.000 og 700.000 kroner.