utgave nr 10 1997

Minitest Sun 33

Publisert Sist oppdatert

Minitest Sun 33


Planende familiebåt

Tekst og foto: GUNNAR STEEN IVERSEN

Sun 33 er en romslig og rask bobåt. Med Volvo Penta KAD42 på 230 hk har båten en toppfart på 27 knop og en behagelig marsjfart på 20 knop ved 3200 omdr.

Sun 33 er en svensk konstruksjonen som etterhvert har gjort nordmann av seg. Kort forklart: Produksjonsrettighetene til båten ble kjøpt av Holms Innredning i Sarpsborg, ikke langt fra båthavna i Høysand innerst i Skjebergkilen. Holms Innredning står for hele fremstillingen av denne båten. Det vil si all innredning, tekniske detaljer og motormontering. Skroget støpes hos Sølvesen Plast A/S i Vestfold.
Sun 33 har solide innredningsdetaljer i teak og laminatbelagt plywood. Båtens storstue er den kombinerte salongen og styrhuset. Bysse er bak førerplassen og har to kummer, propankomfyr og mye hylleplass. Spiseplassen er til babord og det er god plass til fire rundt bordet. Under bakre salongsete er kjøleskap montert. En egen sovelugar med dobbeltkøye er innredet lengst fremme. Her er også skapplass.Toalettet er romslig og dusj er standard. Både på styrbord og babord side er det doble køyer. Køyeplassene på styrbord side er å betrakte som en egen lugar med dør.
På dekk er sikkerheten ivaretatt med solide rekker og beslag. Noen av dem er dimensjonert kraftigere enn tradisjonelle syrefaste beslag med en toms tykkelse. Fra flybridgen er oversikten ypperlig. Her er plass til to personer. På akterdekket er salongtaket skjøvet akterover. Det stjeler noe lys, men gir til gjengjeld skygge for sol og beskyttelse mot regn. På årets modell er det foretatt enkelte justeringer. Blant annet med en ny flybridge med styrekonsoll. Targabøylen er noe forandret og båtens interiør er forsynt med mer teak.
Denne båten er bygget for norske forhold. Siste båt levert før sommerferien gikk til Tromsø. Holm har et solid grep på innredningsdetaljer. Med eget snekkerverksted, hvor også lakkering finner sted, har båtbyggeren full kontroll fra teakstokk til ferdig interiør. Kundene har flere valgmuligheter når det gjelder innredningsløsninger.
Båtens fartsegenskaper er meget bra. Med en totalvekt på ca 5 tonn, halve drivstofftanker og tre mann ombord, er en toppfart på 27.0 knop høyst akseptabelt. Fartsmila ( 1.852 meter) ble tilbakelagt på 133 sekunder med topp turtall på 3700 omdr./min. Ved det som antagelig er det mest økonomiske turtallsområdet for denne motoren, 3200 omdreininger, oppnådde båten en fart på 20.2 knop (178 sek. på fartsmila). I mellomfartsområdet, 3400 omdr. oppnådde vi 24.1 knop (149 sekunder på fartsmila).

Data:
Opplysninger: Holms Innredning i Skjeberg. Tlf.: 69 16 86 23 Fax: 69 16 86 20.

Lengde inkl. badeplattform: 10.0 m
Bredde: 3.4 m
Dypgående:0.8 m
Vekt:5.0 tonn
Drivstofftank:400 liter
Vanntank:150 liter
Motor (standard)Volvo Penta KAD42 /216 ahk(drev)
Toppfart:27 knop
Pris:kr. 942.000 m/4 hk baugpropell (Sidepower)