utgave nr 7 1999

Minitest: Ibiza 25 Sport

Publisert Sist oppdatert

Minitest: Ibiza 25 Sport


Gøyal potensbåt


Kanskje begynner vi å bli blaserte. Det er ikke så ofte vi begeistres gutteaktig under båtkjøring lenger. Men den nye Ibiza 25 Touring fikk fram godgliset under prøvekjøring.

Tekst og foto: Hans Due

Med "dieseldyret" Yanmar 300 hk. under dørken og Bravo 1-drevet til Mercruiser på hekken, bega vi oss ut på de salte vover. Riktignok med litt feil propell og utveksling på gearet som ga oss et par hundre omdreininger mer enn det ideelle. Båten skal gjøre rundt 50 knop med denne pakka, men vi klarte "bare" 46,5. Bra nok i massevis for oss under rådende forhold som var frisk bris til liten kuling utenfor Torungen fyr. Det var hopp og sprett og tjo og hei, men landingene var myke og kontrollerte.
25 fot skjærgårdsjeep med innenbordsmotor og dyp 24° V-bunn med dobbeltchine, er ikke hverdagskost. Men så har da heller ikke Helge Duus, konstruktør og eier av Ibiza-fabrikken, for vane å servere dagligdagse løsninger.
Her får man en båt man kan overnatte i under fordekket med plass til tre personer bak en stor og beskyttende vindskjerm og med utrolig god sikt alle veier. Her er sitteplass til adskillig flere i U-sofaen foran styrekonsollen, barnesete akterut - eller svigermorsete med katapult, som noen ville ha det til.
Hele seteseksjonen bak styrekonsollen vippes opp med elektrohydrauliske sylindre for adkomst til motorrommet. Det er eget stuerom for golfbager og køller, det er to stuerom akterut til dregger, fendere og fortøyningsutstyr, baugluke, dusj med trykkvann, ratt i edeltre/rustfritt, toalett under køya forut og ikke minst flotte beslag og rekker i syrefast stål. Ankervinsj akterut er ekstra, likeledes baugpropell (hva skal man med det på en slik båt??) og transportpresenning. For øvrig er det meste standard. Men så er da også prisen deretter. Vår testbåt med alt utstyr kom på rundt 700.000 kroner, mens standard båt med Volvo Penta KAD 44 ligger på 639.000 kroner.

Data

Lengde:7,44 m.
Bredde:2,49 m.
Vekt m/motor:ca. 2.000 kg.
Motorstørrelse:130-300 hk.
Drivstoff:200 lt.
Ferskvann:50 lt.
Septik:30 lt.
Pris standard båt:639.000,- m/ VP KAD 44
Produsent:Ibiza Boats, Torjusholmen, 4818 Færvik. Tlf: 37 08 60 00.