utgave nr 5 1992

Optima 800 - startbatteri

Publisert Sist oppdatert


    STARTBATTERI

    Optima 800 heter et amerikansk produsert batteri som egner seg spesielt godt som startbatteri. Batteriet er nytt på det norske markedet, og det er Gylling Teledata A/S som importerer det, og som faktisk går i tanker om å kjøpe produksjonsbedriften i USA.
    Batteriet er ikke bygget opp som andre konvensjonelle blyakkumulatorer. I dette batteriet består hver celle et tynt gitter i bly som er rullet sammen i en spiral. Mellom spiralene ligger en mikroporøs glassfibermatte som inneholder elektrolytten. Hver celle er forseglet, og produserer selv vannet det trenger ved å rekombinere hydrogen og oksygen. Batteriet kan derfor ikke lekke, og kan brukes i alle stillinger, sågar opp-ned. Etterfylling av vann behøver man heller ikke tenke på.
    Det som gjør dette batteriet spesielt velegnet som start-batteri er at det på grunn av gitteret kan levere adskillig flere ampére over et kort tidsrom enn konvensjonelle batterier. Optima-batteriet kan levere 800 ampére kontinuerlig i 30 sekunder ved minus 18 grader Celsius.
    Batteriene leveres både i 12 og 6 volts pakker. Veil. uts.pris: Kr. 1395,-. Importør: Gylling Teledata A/S (02-13 61 70).

Powered by Labrador CMS