TEST: Sea King 38

Lettvekteren

Sea King 38 er et norsk halvfabrikat fra Fredrikstad. Et svensk firma innreder båten i velkjent Orust-stil. Den svorske 38-foteren er lett, og når en imponerende toppfart på nesten 33 knop med én motor. Men de praktiske detaljene må det jobbes med.

Publisert Sist oppdatert


Sea King 38 er en lukket, planende bakveggbåt med tre separate lugarer, bysse under dekk og to salonger.
Båten er i utgangspunktet et norsk prosjekt, med far og sønn Anders og Rune Karlsen i Fredrikstad som innovatører. De har utviklet og bygger skrog og dekk til 38-foteren, og selger pakken som halvfabrikata. Sea Kingen har ifølge produsenten ingen forbindelse med Laguna 1230. Rune Karlsen bygget i sin tid dekksformen til Lagunaen og hadde et samarbeid med Sølversen Plast som leverte skrog til Karlsen i bytte. Disse båtene fikk i sin tur navnet Floa 1130.
Både skrog og dekk til Sea King 38 er utviklet av Rune Karlsen og støpes av ham i Fredrikstad. Han leverer bare halvfabrikat. Skal man ha en fiks ferdig båt må man henvende seg til KG Marin og Sea King Sweden på Vindön. De har en avtale om å kjøpe skrogferdige båter, som de ferdigstiller og selger for egen regning.
Så langt har 42 skrog rullet ut fra Fredrikstad, mens produksjonen på svenske Vindön fortsatt er i sin spede begynnelse.

Sjøegenskaper

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER