utgave nr 1 1993

Epco-Tek bunnstoff i 15 år?

Publisert Sist oppdatert

Nytt vidundermiddel?

Bunnstoff i 15 år?

AV HANS DUE
Epco-Tek heter et amerikansk grohindrende bunnstoff som etter sigende skal kunne vare i 15 år! Det er ikke giftig, skal forsegle gelcoaten mot vanninntrengning, og påstås å senke vannmotstanden med opp til fem prosent.

Literprisen på Epco-Tek ligger på ca. 320 kroner, og en liter dekker i overkant av fem kvadratmeter. I forhold til en liter med konvensjonelt bunnstoff, er prisen høy, men hvis det er riktig som produsenten påstår, at dette stoffet skal være grohindrende i 15 år, vil prisen på stoffet utlignes etter ca. tre år.

Virksomt

Stoffet er i første rekke utviklet for skipsfarten fordi dokksetting og bunnstoffing både er kostbart og tidkrevende samt at man får en lang ikke-inntektsgivende periode. For fritidsbåteieren er neppe det siste punktet noe argument. Men de øvrige fordeler vil han også kunne dra nytte av.
Stoffet er bronsefarget, gir en hard overflate, men allikevel fleksibel overfor bevegelser i skroget uten at det delamineres. Epco-Tek er virksom på alle skrogmaterialer. Importør er United Atlantic Trade Inc. Tlf. 02-46 68 30.

Powered by Labrador CMS