Test: Askeladden Z7

TrendZetteren?

Da Askeladden presenterte sin nye daycruiser Z7 med Z-top, eller cabriolet om man vil, varslet de en ny æra for kalesjebåten. Toppen er som båten - den går på skinner.

Publisert Sist oppdatert

Kalesjen har ikke vært gjenstand for de store revolusjoner gjennom årene. Lettere duker, enklere bøylesystem og kalesjegarasjer har gjort håndteringen litt enklere, men stadig omtales tøystykket over uteplassen som kalesjehelvetet. Da Askeladden presenterte sin Z7 med cabriolet-løsning i vår, vakte den mye oppsikt. Resultatet av lang tids produktutvikling ble en kalesje som man feller opp eller ned i løpet av sekunder, og nær sagt med en hånd. Kalesjeløsningen fikk navnet Z-top, og Askeladden har enerett på den frem til 2006. Etter den tid vil vi ventelig få se flere båter med cabriolet - både fra Askeladden og andre produsenter.
Askeladden har lykkes godt med sin nye, innovative båt. Den er imponerende kompakt og full av "Mercedes-følelse". Viljen til å finne nye og brukervennlige løsninger har vært stor - og de har fått alle til å fungere til brukerens store glede.

Uteplassen

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER