Førsteinntrykk: Askeladden P66 Pilothouse

Sjark med sjel

Askeladden var ikke først ute med bakveggbåt for hobbyfiske, men man behøver jo ikke finne opp kruttet på nytt for å lage en god børse.

Publisert Sist oppdatert

Pilothouse-konseptet stammer ikke fra Askeladden. Franskmennene har lenge hatt et forhold til disse små styrehusbåtene, såkalte ”persche promenade” med stor lasteplass og et greit styrehus. De siste årene har flere norske produsenter satset på små styrehusbåter. Først ute var Hansvik med sin 630 Comfort Speed. Askeladden P66 Pilothouse har mange fellestrekk med denne.
Askeladden har fylt et hull i programmet med sin lille bakveggsbåt P66. Slike båter har tidligere først og fremst vært aktuelle for Vestlandet og Nord-Norge, men interessen er raskt stigende andre steder i landet.
Askeladden P66 leveres som pakkeløsninger med 100, 115 eller 140 hk Suzuki på hekken, noe som umiddelbart høres litt beskjedent ut, men med den største motorene er toppfarten 30 knop. Det er mer enn nok for denne type båt. Vi ser ikke bort i fra at den før eller senere vil komme med innenbords diesel som alternativ. Vi vet at Askeladden har en ”weekend”-versjon på tegnebrettet. Altså en modell basert på samme skrog, men med større hus. En enkel turbåt for en liten familie. Den typiske kunden på den lanserte P66 er voksen og har gjerne en del båterfaring fra før.

Asymmetrisk

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER