Hold opp Sunnanå!

NRK-reporter Lars Sigurd Sunnanå skriver om gamle fylleslag i Redningsselskapet for mange år siden. Hvorfor gnåler du om dette nå, Sunnanå?

Publisert

Kommentar

Redningsselskapet har i dag en helt ny ledelse som har staket ut en ny kurs for det plagede selskapet.  La nå denne ledelsen få lov til rydde opp i all elendigheten som toppet seg med bråket rundt Monica Kristensen.

Alle som har lest aviser de siste årene vet nå at det har vært konflikter og bråk i Redningsselskapet. Det er bra at dette nå er blitt ryddet opp i. Redningsselskapet har skapt slikt engasjement fordi mange folk langs kysten av Norge har hatt sterke følelser for det. Redningsselskapet har reddet tusenvis av liv til fiskere og sjøfolk opp gjennom tidene.

I dag får mange fritidsbåter kjærkommen assistanse fra folkene på Redningsskøytene. De gjør en god viktig jobb for å skape trygghet til sjøs. Det er utilgivelig at noen  tullinger med tørste struper og åpne buksesmekker har sløst bort penger som er blitt samlet inn gjennom loddsalg og basarer. Men dette er jo mange år siden.

Nå er det ryddet opp i. Dagens generalsekretær er til overmål avholdsmann. Derfor forstår jeg ikke at Sunnanå gnåler om det lenger.  Gravejournalistikk er bra når den bidrar til å avsløre maktmisbruk og ukultur. Men å skrive om ukulturen i Redningsselskapet er å slå inn åpne dører. Sunnanå kritiserer en ledelse som allerede er skiftet ut. Jeg merker at jeg er luta lei av denne drittkastingen.  La nå de som ønsker å gjenreise Redningsselskapet få lov til gjøre jobben sin!

Og Sunnanå, Båtliv  skal være de første til å skrive om eventuelle nye skandaler som skulle dukke opp. (Jeg har selv vært gravejournalist i Aftenposten). Men da må skandalene være nye, ikke flere år gamle.

Powered by Labrador CMS