Redningsvest med AIS

VARSLER: Crewsaver redningsvest med innebygd McMurdo AIS-nødpeilesender.
VARSLER: Crewsaver redningsvest med innebygd McMurdo AIS-nødpeilesender.

Varsler på plotteren når man faller over bord

Denne vesten med innebygd AIS-varsler når noen faller over bord. Men det finnes også en løsning om du allerede har vest.

Publisert Sist oppdatert

Mann over bord kan være kritisk og kan oppstå i mange forskjellige situasjoner. Er det mørkt eller tåkete, kan en innebygd AIS i redningsvesten være løsningen. AIS-en i Crewsaver redningsvest med innebygd McMurdo AIS-nødpeilesender aktiviseres når vesten blåses opp, noe som da vil skje automatisk om man havner i sjøen.

ADVARER: Fagfolk insisterer på at oppblåsbare vester må sjekkes jevnlig om de skal fungere etter hensikten.
ADVARER: Fagfolk insisterer på at oppblåsbare vester må sjekkes jevnlig om de skal fungere etter hensikten.

– I tillegg aktiviseres et lys, slik at den som har falt over bord, skal være lettere å finne, sier John Hestnes hos Pronav.

Vesten har i tillegg til lys fått sprayhood som skal gi bedre beskyttelse i dårlig vær. Etter å ha blitt aktivisert skal batteriet vare i minimum 24 timer. Vesten har en oppdrift på 190N, og den skal være konstruert slik at den snur en person i vannet på bare to sekunder.

Den har to festeringer for sikkerhetsliner.

AIS-enheten (McMurdo Smartfind S20 personlig AIS), som da også har innebygd en 50-kanals GPS kan også kjøpes separat. Prisen er da 3550 kroner, mens den koster 5735 kroner komplett med vest.

Et annet produkt som er lagd for å putte i en redningsvest, er A 109 Easy One. Denne pakkes inn i redningsvesten og festes med en snor, slik at den ikke flyter unna når vesten løses ut. Når den får kontakt med vannet, løses salttabletten opp og antennen spretter opp, samtidig som den aktiviseres. Den veier ikke mer enn  150 gram, og sendetiden er fra 24 til 36 timer etter at den er aktivisert. Prisen hos Tryggombord er 3740 kroner, men da uten vest.