European Powerboat of the year 2021

Steeler Bronson 50 er nominert til Årets Motorbåt i den største klassen
Steeler Bronson 50 er nominert til Årets Motorbåt i den største klassen

Europas topp fem luksusbåter

Nye drømmebåter lanseres hvert år, og her er luksusfavorittene til redaktørene i Europas ledende båtblader.

Lommeboka er nok for slunken for de fleste av oss når det kommer til de største båtene som kjemper om tittelen Årets Motorbåt i Europa. Flotte yachter som Absolute Navetta 64 og Pearl 62 kommer med en prislapp på et par titalls millioner kroner. Da er vi over i drømmenes verden for folk flest, men det er ingen tvil om at det lekre båter med høy kvalitet som er nominert til Årets Motorbåt i klassen opp til 20 meter.

I denne klassen legger juryen vekt på livet ombord. Her snakker vi om båter for det gode liv på sjøen med familie eller venner gjerne i flere uker i strekk. Naturligvis vektlegges både komfort og sjøegenskaper.

De nominerte til Årets Motorbåt 2021 i størrelsen opp til 20 meter er italienske Absolute Navetta 64, nederlandske Bestevaer 53, italienske Ferretti Yacht 500, engelske Pearl Yachts og nederlandske Steeler Bronson 50.

Dette er svært ulike båter. Bestevaer er en anerkjent seilbåtprodusent som nå har bygget en solid og litt kantete ekspedisjonsbåt i aluminium, med vekt på gode sjøegenskaper. Steeler Bronson 50 er en gedigen og elegant walkaround og daycruiser på hele 50 båt. Pearl 62, Ferretti Yacht 500 og Absolute Navetta 64 er luksuriøse flybridgebåter.

I juryen sitter redaktører i Europas ledende båtblader og de nominerte båtene er blitt testet av minst et av jurymedlemmene.

Normalt skjer prisutdelingen åpningshelgen på Boot-utstillingen i Düsseldorf, men på grunn av koronasituasjonen vil årets prisutdeling skje på skjerm, slik vi er blitt vant med gjennom foråret.

Båtmagasinet er blant de åtte båtmagasinene i juryen som hvert år kårer European Powerboat of the year, ofte omtalt som båtbransjens Oscar-utdeling.