Båter i sjøen 2022

Jørgen Haga viser frem Windy SR28 CC

Windy gir gass med daycruiser

Med Windy SR28 CC er den legendariske norske produsenten tilbake med en ny daycruiser under 30 fot, og med en prislapp rundt to millioner kroner.

Windy SR28 CC er ikke helt ny, båten ble lansert på messen i Fort Lauderdale og på Holmen Fjordhotell i fjor høst, men stilles ut på Båter i sjøen for første gang. I vidoen her forteller forhandler Jørgen Haga i Aaby Marine om båten.

Den rådende trenden i båtmarkedet er fortsatt day- og weekendcruisere med utenbordsmotor. Her har Windy videreutviklet bowrideren Draco 27 som ble designet av Ed Dubois, og senere lagt på is. Nå har den gjenoppstått som en walkaround.

Nye Windy SR28 CC har linjer fra SR44. 28-foteren har midtstilt konsoll, en stor og sosial sittegruppe i baugpartiet, to separate stoler i fartsretningen bak konsollen og en sittegruppe akter med bord.

Under dekk finnes en lugar for to personer, samt eget toalettrom, og bysse. SR28 CC utrustes standard 300 hk utenbordsmotor. Da vil båten gå opp mot 40 knop. Båten er godkjent for åtte personer.

For tiden ligger en ny båt (2023-modell) til salgs for ca 2,2 millioner kroner hos Båthuset i Arendal. Denne er utstyrt med Suzuki DF 350 hk med dobbelpropell (duoprop), og har oppgitt maks fart 48 knop. Båten som nå er utstilt på Båter i sjøen har en 300 hk Mercury på hekken.

Teknisk

CE-Kategori: C

Sitteplasser: 8

Totallengde: 8,43 m

Bredde: 2,49 m Dybde: 1 m

Tørrvekt: ca. 2 700 kg

Drivstofftank: 300 l

Vanntank: 70 l

Naval Architect: WINDY Design Department Design exterior/interior: WINDY Design Department