Saga 365 skal være klar til høstens messer. Denne prototypen har allerede vært på vannet og imponerte med fart på over 30 knop med VP D6.
Saga 365 skal være klar til høstens messer. Denne prototypen har allerede vært på vannet og imponerte med fart på over 30 knop med VP D6.

Seljes nye stolthet

Saga 365 er årets store nyhet fra Saga boats i Selje. Flaggskipet har fått et voldsomt innvendig volum.

Publisert Sist oppdatert

-Denne er vi stolte av, sier Idar Refsnes hos Saga, mens han gir båtmagasinets utsendte en omvisning i den nye 36-foteren. Saga 365 skulle egentlig vært ferdig nå, men etter omfattende tester valgte produsenten å gjøre noen små endringer i skroget.

-Vi er ikke interessert i å selge noe vi ikke er hundre prosent fornøyd med. Men det kommer vi til å bli nå. Det er små justeringer vi gjør, og vi er sikre på at det nå blir veldig bra, sier Refsnes.

Båten gikk over 30 knop med Volvo Penta D6 435 på strak aksel, under test. Marsjfarten ligger mellom 15 og 25 knop. Da er forbruket også fornuftig.

-Skroget er en mellomting mellom et halvplanende og et planende skrog. Båten får mindre kjøl og bredere chine for å gi høyere fart og bedre stabilitet. forteller Refsnes.

Imponerende gjestelugar

Rederlugaren forut ser ut som i de fleste andre båter, med stor dobbeltkøye midt i rommet, og LED-spotter i taket. Det er først når vi tar en titt på gjestelugaren midtskips vi blir overrasket. Her er det plass til fire personer. En perfekt gjestelugar for en liten familie.

ROMSLIG: I gjestelugaren blir det plass for inntil fire personer.

-Det er god plass til en liten familie her ja. Vårt utgangspunkt har hele tiden vært at båten skal passe for godt voksne folk som vil ha med seg et vennepar på tur. Med litt godvilje kan man ha med seg to vennepar sier Saga-sjefen.

Båten skal vises frem på høstens messer.

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Norge

Lengde (meter): 11.30

Bredde (meter): 3.50

Lengde (fot): 36.00

Vekt (kg): 7000

Dyptgaende (meter): 1.20

Drivstoff (liter): 600

Opplysninger: www.sagaboats.no