Prototyp: Sting 630 Fast Track.

Norske Sting slo finnene på hjemmebane

Norske Sting 630 Fast Track ble kåret til messens båt på Vene Båt i Helsinki. Se deg rundt i båten med 360-visning.

Publisert Sist oppdatert

Se deg rundt i Sting 630 FT med Båtlivs 360-visning nederst i artikkelen

Vene Båt i Helsinki deler tradisjonelt ut priser til årets messebåt. Juryen består av representanter fra fire finske båtblader. I tillegg er består juryen av en fagrepresentant fra VTT som finsk sertifiseringsselskap for båter. Og VTT er strenge, noe som gjør at denne prisen har prestisje i bransjen.

Sting 630 Fast Track vant i kategorien for båter med utenbordsmotor. Tradisjonelt har finske båter mer eller mindre gått av med seieren, men i år var det ingen finske båter som vant i noen av kategoriene. Svenske Anytec A27 vant i kategorien for åpne motorbåter, mens Galeon 470 Skydeck vant i kategorien for bobåter.

LES OGSÅ: Aktuelle båtmesser i 2018

Sting 630 er designet av den norske designeren Espen Thorup. Sting eies av norske Nordkapp, sammen med Mirage Boats, der båten bygges i Augustow, øst i Polen.

Fast Track er en styrehusbåt som egner seg godt til fiske for under en halv million kroner, og Båtliv fikk et godt inntrykk av nyheten da den ble prøvekjørt i Båtliv nummer 7 2017. Den nye modellen byr på turmuligheter med overnatting: Her er salongløsning, soveplass, bysse og toalett. Men først og framst er dette en båt for folk som liker å fiske, gjerne hele året

Les hele testen av Sting 630 Fast Track

Den norske båten var nominert sammen med Askeladden C83 Cruiser TSI og Nimbus W9.

Les mer og se 360: Askeladden C83 Cruiser

Les mer og se 360: Nimbus W9

Båtlivs 360-visning av Sting 630 Fast Track