NOMINERT: Sting 610 BR.

Tre norske nominert til European Powerboat of the Year

Skandinaviske båter er sterkt representert i European Powerboat of the year 2017. Tre av båtene er norske, og to av dem konkurrerer seg i mellom om den gjeve prisen.

Publisert Sist oppdatert

Juryen i European Powerboat of the Year består av ni motorbåtblader fordelt rundt i Europa. Båtliv er representert som eneste skandinaviske båtblad. I år var det mange nyheter og allerede en tøff konkurranse bare for å bli nominert. Spesielt i klassen opp til 25 fot og i klassen opp til 35 fot var det i år mange nyheter som kjempet om plass på nominasjonslisten som består av fem båter i fem forskjellige klasser. Vinnerne blir offentliggjort på båtmessen Boot Düsseldorf i januar 2017.

Tre nordiske…

I klassen opp til 25 fot er det tre nordiske båter, to norske og en finsk - men sistnevnte med norsk designer. Espen Thorup har designet to av de nominerte båtene i denne klassen, da han har designet både Bella 700 Raid og Sting 610. Sistnevnte er designet som daycruiser, konsollbåt og bowrider, og det var bowrideren som gikk opp til nominasjon. I tillegg ble Cormate 23 Utility nominert. Først og fremst for den store variasjonen, der man kan velge motor helt ned fra 115 hestekrefter til 400 hestekrefter, og man kan velge mellom både utenbords og innenbords. Men vel å merke er denne båten ikke prøvekjørt ennå, og resultatet tra testkjøring blir tatt med i vurderingen i neste jurymøte.

…og enda tre nordiske

I klassen opp til 35 fot var det også tøff kamp for å bli med på nominasjonslisten. Her ble det også tre nordiske båter, en av dem norsk. Marex har vært nominert og har til og med vunnet i European Powerboat of the year tidligere. Modellen er allerede et godt kjent navn i juryen, og i år har Marex 310 Sun Cruiser imponert etter at den hadde sin verdenslansering på Båter i sjøen i forrige uke, men også her gjenstår endelig prøvekjøring.

De to andre nordiske båtene som er nominert i denne klassen er Nimbus 305 Drophead og Targa 30, begge allerede prøvekjørt av noen av jurymedlemmene.

I tillegg ble Bénéteau Swift Trawler 30 nominert, en båt som du for øvrig kan lese testen fra i Båtliv nummer sju som nå er i salg. Testen kan også leses på nett og med Båtlivs app til både iOS og Android (krever innlogging, som kan skaffes her om du ikke er abonnent).

Katamaran nominert

I klassen opp til 45 og over 45 fot var det ikke i år noen norske representanter. Her ble det flere mer typiske middelhavsbåter som ble nominert, men også båter som muligens kan ha potensiale for det norske markedet, men som ikke har norske forhandlere. En av de nominerte som skal testes av flere av jurymedlemmene er Rio 44 Colorado, en båt vi ikke har sett i Norge, men som kan være interessante å se nærmere på. Dette er ikke et brasiliansk båtmerke, selv om navnet kan gi det inntrykket. Rio er et italiensk båtmerke med 55 års historie.

Katamaranbåter er ikke så altfor vanlig, og en av nyhetene i år er Leopard 45 Powercat. Her er det plass til opptil åtte køyeplasser, fordelt på fire kabiner. Katamaranen skal være lettkjørt og har en toppfart på 24 knop og med lavt drivstofforbruk.

Båter fra Jetten har også vært på nominasjonslisten tidligere, men da også gjerne under deplacementkatekorien. I år har Jetten Beach 45 kommet seg på listen over båter opp til 45 fot. Designmessig ser den spennende ut, og nederlenderne er flinke båtbyggere - så dette er en båt vi skal se mer på.

Bavaria med deplasement

I klassen større en 50 fot er det flere kjente modeller for oss nordmenn, som Absolute, Sealine, Sunseeker, Azimut og Cranchi. Azimut er her nominert med den største båten, på hele 66 fot.

I klassen for deplasementbåter er det nomrmalt nederlanske båter som har vært dominerende. Men her er det i år også tysk representasjon, med Bavaria E40 som også var på Båter i Sjøen. Prøvekjøringen med Bavaria E40 kan du også lese om i Båtliv 8 som kommer ut i begynnelsen av oktober.

Vi gjør oppmerksom på at artikkelens forfatter er medlem av juryen.

Nominert båter

Opp til 25 fot

Bella 700 Raid

Cormate Utility 23

Jeanneau Cap Camarat 6.5 BR

Sea Ray 250 SLX Bow Rider

Sting 610 Bow Rider

Opp til 35 fot

Bénéteau Swift Trawler 30

Bronson 34

Marex 310 Sun Cruiser

Nimbus 305 Drophead

Targa 30

Opp til 45 fot

Frauscher 1440 Daemon

Invictus 370 GT

Jetten Beach 45

Leopard 43 PC

Rio 44 Colorado

Over 45 fot

Absolute 50 Fly

Azimut 66 Fly

Cranchi Evolution 52 S

Sealine F-530

Sunseeker Manhattan 52

Deplasement

Bavaria E40

Dutch Cat Twelve,

Aquanaut Majestic 1300 OC

Linssen Grand Sturdy 350 AC

Sturiër Dutchman 52