360 VIDEO: Asgeir plukket ut Chris-Craft Capri 25 for en gjennomgang.

Solrik søndag senket besøket

I alt 28.310 besøkende fant veien til årets Sjøen for alle-utstilling, men søndagen var svak.

Publisert Sist oppdatert

Sjøen for alle opplevde vekst i besøket alle dager bortsett fra søndag. Sol og sommervær gjorde at mange valgte å være ute i det fine været i stedet for å gå på båtutstilling.

 Alt i alt var det en økning på 15 prosent i besøket i år fra i fjor- Vi økte alle dager bortsett fra søndag da vi ble utkonkurrert av det fine vårværet, sier prosjektleder Andreas Ljones i Sjøen for alle. 28.310 besøkende fant veien til årets Sjøen for alle-utstilling, mens målet var 30.000 besøkende.

 Bransjen er også inne i medvind. Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå økte omsetningen for båtbransjen fra 3,2 milliarder i 2014 til 3,6 milliarder kroner i 2015, og tallene for 2016 ser ut til å bli omtrent som året før. Skal vi tro folk i bransjen, fortsetter veksten i markedet.

Cormate

– Vi opplever svært godt salg av særlig Windy Zonda, og vi klarer ikke å levere nok Axopar, sier Johnny Rugås i Aaby Marine. Aktørene på Storbåtmessen i Leangbukta melder om godt besøk og vekst i salget. Marex utvider nå produksjonskapasiteten vesentlig for å dekke etterspørselen.

Egil Ranvig i Hydrodesign hadde stor stand med Cormate-modeller på Sjøen for alle. Han kunne fortelle at han solgte tre båter allerede på åpningsdagen av Sjøen for alle. – Mitt inntrykk er at folk nå bruker penger igjen, sier han til Båtliv.

Les også: Mild vinter setter fart i båtsalget

–      Båtsalget går bra. Det er en liten vekst i markedet, spesielt på større båter. I år skal vi klare ti båter over 30 fot, og det er første gang siden finanskrisen, sa Marius Kragstad i Kragstad AS, som i fjor overtok agenturet på franske Beneteau.

I fjor omsatte Targa-importør Thor R. Nilsen for 45 millioner kroner. I 2016 solgte de 16 båter. Allerede før det står april på kalenderen har salget i år passert 21 båter, til en snittpris på omkring tre millioner kroner.

Båtliv var på reportasjetur i hallene på Sjøen for alle med Asgeir Borgemoen "sjefen over alle sjefer". Les også: Denne er fryktelig leken.