Dra til sjøs 2016:

Bunnsolide messetall i vest

Vestlendingen trives best innendørs. I alle fall om han - eller - hun skal på båtmesse. 

Publisert Sist oppdatert

For første gang på sju år var «Dra til sjøs» igjen en innendørsmesse, og publikum kvitterte med stor oppslutning. Da tellemannskapene gikk tom for «gratisbilletter» utpå ettermiddagen siste messedag var målet om ti tusen besøkende nådd - og fortsatt var det mange åpningstimer igjen og mange gjester som ennå ikke hadde fått med seg årets stormesse i Bergens-området.

Tross høyere kostander for utstillerene ved slike hallmesser sammenlignet med flytende messer gjør de gode erfaringene fra årets «Dra til sjøs» at arrangementet også neste år trolig blir lagt til den 8000 kvadratmeter store fotballhallen ved den nye «kystbyen» på Sotra.

Midt i båtparadiset

Det ble altså ingen store problemer med å flytte messen fra på Marineholmen like ved Bergen sentrum til kommunesenteret Straume i nabokommunen Fjell, kanskje snarere tvert imot: I de tre øykommunene på vestsiden av Sotrabroen bor det over 35 000 mennesker og båttettheten er trolig blant den største i landet. Nå fikk disse båtglade strilene servert landets nest største innedørs båtmesse på hjemmebane.

Både utstillere og gjester Båtliv snakket med bekreftet hovedinntrykket av en vellykket messe. Og ettersom «Dra til sjøs» igjen legges til tidlig på året, ble det mye lettere for leverandørene å ta opp ordrer for levering til sommeren sammenlignet med de kortere fristene for utendørsmessene som måtte legges utpå våren. Det meldes da også om svært bra salg under av fire messedagene på Litlesotra. 

Svært bra utvalg

Båtutvalget var godt og ikke minst variert. Vi noterte god oppslutning fra de lokale båtleverandørene og en god håndfull norskbyggete båter i den større klassen. Men hovedtyngden av båter fulgte markedstrendene: Snertne, smarte og kjappe dagstur- og helgebåter med lekre linjer og rause påhengsmotorer.

Her var også et fint utvalg enklere bruksbåter samt hele tre «snekker», med raske Marex Duckie i «spissen» denne gang. Det er en stund siden vi har sett denne modellen vestpå og interessen var stor hos messepublikumet. 

Også båter som nye Askeladden C65, Westline 360, Princesss 39 og Finnmasters alu-modeller lokket mange nyskjerrige messegjester til en nærmere titt. Kun den som søkte seilbåter ble skuffet. En liten dagsturbåt hadde funnet veien inn i hallen og oppfylte dermed forhåndsreklamen om at det skulle være seil på messen, men det var også alt.