TEAM: Frode Sundsdal (t.v.) og Bjørnar Eriksen skal lære av hverandre.

Seil + motor = sant

To ytterpunkter har slått seg sammen: Frode Sundsdal som kjører Formel 2 og Bjørnar Erikstad som satser på nok en VM-sesong i seiling er nå ett team.

Publisert Sist oppdatert

De driver begge med båtsport, men på to helt vidt forskjellige områder. Når Frode Sundsdal står på startstreken er det med et par hundre illsinte hestekrefter, mens Bjørnar Erikstad trimmer seilene. Erikstad seiler 2,4 mR, og han var også flaggbærer under Rio-OL. De forteller til Båtliv at de nå skal hjelpe hverandre til å nå nye mål. Frode Sundsdal har fått med Bjørnar Erikstad i EDH Racing, som han har profilert innenfor racing-miljøet.

SEILER: Bjørnar Erikstad.

– Det er utrolig morsomt at Bjørnar har takket ja til et samarbeid, og at han vil seile for mitt eget team, sier Sundsdal. Når vi treffer dem etter at de har inngått samarbeidet sier begge at de gleder seg til å lære av hverandre.

– Frode konkurrerer i over 200 kilometer i timen, og måten han tar avgjørelser på imponerer meg. Med samarbeidet kan jeg bli litt bedre med å tørre enda litt mer sier Erikstad. Den erfarne seileren forteller videre at han gjerne blir med Sundsdal og opplever litt racingfart.

– Og Frode skal få lære å seile, sier Eriksen.

Erikstad og Sundsdal vil også bidra med rekrutteringen. De er begge ildsjeler for rekrutteringen lokalt i sine idretter og forteller at de ser for seg at de i nær fremtid vil knytte til seg unge lovende talenter.

– Jeg har mange tanker som jeg gjerne vil videreføre, det har vi pratet mye om, sier Erikstad. Han forteller videre at han gleder seg til å ta fatt på i deres nye team som ikke bare skal handle om racerbåt, eller seilbåt.

– EDH Racing vil presentere trenere, mekanikere og hele teamet for første gang under Sjøen for alle, sier Sundsdal. Båtmessa er for øvrig fra 22. til 26. mars.

MOTOR OG FULL FART: Frode Sundsdal.