Yamaha overtar Buster

Med oppkjøpet håper den nye eieren å posisjonere Buster sterkere også utenfor Norden.

Publisert

Det er finske Fiskars som også er kjent for sakser og kniver som har eid Buster Boats, men i dag ble det inngått en avtale om at motorprodusenten Yamaha kjøper hundre prosent av aksjene i selskapet. Transaksjonen ventes å være ferdig allerede ved årsskiftet.

Ordknapt i Norge

Aksjeoverdragelsen ble kjent i dag via en pressemelding fra Yamaha Motor Europe.

Buster har i mange år samarbeidet med Yamaha, men i fjor besluttet Buster å ta over salget i Norge selv. Båtliv spurte divisjonssjef Henrik Thaulow hos Yamaha Scandinavia hva som skjer med Buster-salget i Norge etter overtakelsen.

– Vi vet ikke hvordan det blir ennå, og forholder oss kun til pressemeldingen, sier en noe ordknapp Thaulow. Han ønsker ikke å kommentere overtakelsen ytterligere for Båtlivs lesere.

Vil posisjonere seg

I pressemeldingen sier presidenten i Yamaha Motor Europe ikke overraskende at han har stor tro på overtakelsen.

– Til tross for god salgsutvikling de siste årene tror vi at salget vil øke ytterligere med Yamaha som eiere, sier daglig leder for Buster Boats.

Det er ikke noe tvil om at konkurransen blir stadig tøffere med flere aktører som satser på aluminiumsbåter. Foruten tidligere konkurrenter har også tradisjonelle glassfiber-produsenter som Yamarin og Finnmaster kommet på markedet med aluminiumsbåter.

– Buster Boats og Yamaha har hatten sterk posisjon i de nordiske landene i mange år, og oppkjøpet av Buster Boats er en god mulighet til å utvide vår felles virksomhet både i og utenfor de nordiske landene i tiden som kommer, sier Kuwata som president i Yamaha Motor Europe.

Powered by Labrador CMS