Yamaha har kjøpt båtprodusent

I følge franske Pacific Craft har Yamaha kjøpt fabrikken som lager deres linje av polske båter. For første gang har vi sette en ”fiskebåt” med solseng på taket.

Publisert

Pacific Craft hadde hele linjen av mindre motorbåter på ustillingen i Paris. Som de fleste andre satses det nå på flerbruksbåter med fiskebåtutseende og grei bokomfort. Det er likevel første gang vi har sett denne type båt med egen stige opp til ”solsengen” på taket. Men det handler vel om å hente ideer fra de store. I følge representanten for merket her i Frankrike, hadde franske Yamaha kjøpt seg inn i fabrikken for  å få båter å sette sine motorer på. Ikke ukjent taktikk, men det er likevel første gang vi hører at en motorbåfabrikk går ut å kjøper et helt båtmerke for å sikre seg flere akterspeil.

Det er ikke lett å bli klok på de polske produsentene. De er ofte store leverandører, som selger samme båter under flere merker. Vi synes likevel at Timonier 660 skilte seg litt ut fra den enorme mengden av slike flerbruksbåter på messen i Paris at den er verd en nærmere titt.

Fakta:

Lengde: 6,61

Bredde: 2,52

Vekt: 1300 kg

Max antal personer: 8

Motor: Maks 150 hk

Pris: 33 000 Euro med 115 hk Yamaha

Powered by Labrador CMS