Vil ha påbudt bruk av redningsvest

Bransjeorganisasjonen Norboat mener påbud om bruk av flytemidler er det beste virkemiddelet for å redusere antallet drukningsulykker her i landet.

Publisert

Regjeringen har nå vedtatt at de som blir stoppet av politiet for grove overtredelser på sjøen kan bli registrert for ikke å være skikket til å kjøre båt over en periode, og at alle født etter 1980 må ta obligatorisk båtførerprøve.   Dette synes Norboat er bra, men  bransjeorganisasjonen tror ikke regjeringens vedtak er det mest målrettede tiltaket for å få ned antallet drukningsulykker her i landet.

– Dersom man skal komme drukningsulykker til livs tror vi man haller skal vurdere innføring av krav om bruk av flytemidler i åpne fritidsbåter, skriver Norboat i et nyhetsbrev til bransjen. I dag er det kun påbud om å ha med vest om bord i båten.

– Til tross for at vi ser mangler ved regjeringens vedtak, mener vi at dette er godt skritt i riktig retning. Sanksjoner tror vi er det viktigste virkemidlet for å motvirke negativ adferd på sjøen, skriver Norboat videre. Bransjeorganisasjonen er positiv til at flest mulig får opplæring i tiden som kommer.

I vedtaket fra Handels- og næringsdepartementet heter det at alle som er født etter 1980 må ta båtførerprøven. Politiet skal også få utvidet adgang til å frata folk retten til å føre båt ved alvorlige overtredelser av lover og regler på sjøen.

Synes du det bør bli påbudt med bruk av vest? Si din mening her.

Powered by Labrador CMS