Vil blåse nytt liv i Scand

Styrelder Einar Halvorsen i Scand Boats planlegger sammen med sentrale medarbeidere å være i gang igjen med ny produksjon av Scand-båter i løpet av måneden.

Publisert

I sommer gikk Scand Boats konkurs etter å produsert tusenvis av båter gjennom flere tiår. Gründer og daglig leder Tor Egil Baardsen soner for tiden dom for skatte- og avgiftsunndragelser.

–    Vi jobber med realistiske planer om å starte opp igjen produksjon av båter her på Haslatangen, sier tidligere styreleder og bankmann Einar Halvorsen (63) til Båtliv. Han forteller at han er i samtaler med nøkkelpersoner i Scand Boats om å etablere et nytt selskap for å gjøre ferdig påbegynte båter og for å drive service og ettermarked på eksisterende båter.  Gjennom årene er det produsert flere tusen Scand-båter.

Baardsen

Omfanget av eventuell ny virksomhet, som Halvorsen håper å ha på plass i løpet av denne måneden, blir mye mindre enn i Scand Boats der det var 60 ansatte.

Et problem i forhold til ny drift er at rettighetene til former og eierskap til produksjonslokaler ligger i selskapet Delta AS, som ifølge offentlige opplysninger eies av familien Baardsen.

–    Vi jobber med en plan der nøkkelmedarbeidere i bedriften kommer inn på eiersiden. Baardsen ønsker videreføring av drift og kan eventuelt bli med som en av flere eiere, men ikke som daglig leder, sier Halvorsen. Han håper å ha en løsning på plass allerede i løpet av denne måneden. For å finansiere ny drift blir det vurdert å selge deler av eller hele eiendomsmassen på Haslatangen, som altså familieselskapet til Baardsen eier i dag.

Konkurs før

Det er ikke første gang Scand Boats har gått konkurs. For syv år siden var 29 av de 50 ansatte permittert ved konkursåpningen, og det ble meldt krav på over 70 millioner kroner til boet, skriver Agderposten. Foreløpig er ikke underbalansen for konkursen i 2008 kartlagt.

Powered by Labrador CMS