Viksund med het messenyhet

Den fikk to timer i vannet før den ble sendt med trailer til Lillestrøm. Der blir Viksunds nye ”regnskogfrie” båt et av trekkplastrene på ”Askøystanden”. Vi tar deg med en tur om bord.

Publisert

Vi har tidligere skrevet at 25 båter er solgt på bare tegningene. Det som slår oss er hvor mye de har fått plass til på de 32 fotene. To store greie sovekabiner. Et kjempestort toalett og eget dusjrom. Begge med god ståhøyde. Flybridgen er selvfølgelig ikke kjempestor men gir båten et ekstra uterom for den lille familien. Og Viksund kan dette med sikkerhet. Gode griperekker og brede dollbord på veien frem mot dreggeluken på fordekket. Selve rekkene kunne med fordel vært festet på utsiden for å vinne enda mer plass, slik St Cruz serien fra samme produsent har. Motorrommet er stort nok til å få utført service uten at du må ha grottedykker eksamen.

En anne nyhet vi la merke til var bruken av vindusflater i bakkant av styrhus. Dette er med å eliminere et stort problem på de fleste båter av denne typen. Nemlig at du ikke ser hva som kommer bakfra når du legger båten inn i sving. På 320 gjorde de nye vinduene det mulig å få full oversikt. 

Nysatsingen på den lysere tresorten Amerikansk Or, er ”bærre lækkert”,  og vil garantert være med å sette en standard for hva som er mulig når man tar en tur i andre skoger enn regnskogen for å tekkes kundene. Båtliv vil ikke dele ut noe svanemerke ennå, men båten fremstår som et godt eksempel på at man nå ser en holdningsendring blant flere produsenter i Norge. Windy, Marex og Viksund er alle store produsenter med en type nullvisjon på bruk av regnskog. 

Powered by Labrador CMS