Viknes 1030 fornyes med «sunbridge»

Populære Viknes 1030 har vunnet hjertene til mange entusiastiske fans, men Viknes har likevel ikke laget en variant av den sjøsterke båten med flybridge, tross mange oppfordringer. Men nå kommer modellen - og si gjerne bedre sent enn aldri, for dette blir en svær flybridge!

Publisert Sist oppdatert

Men båten finnes ennå kun på tegninger, og Viknes har dessuten fulgt gode, gamle Draco og USA-produsenten Bayliner i navnevalget: Nykomlingen har fått navnet Viknes 1030 Sunbridge.

Salgssjef Christer Midthun lover ergonomisk førerposisjon, salong til fire og en stor solseng på toppetasjen:

- Sunbridgen følger hele akterdekkets lengde, og vil dermed skjerme salongen  akterut, nøyaktig samme måte som det faste taket mange kunder velger som ekstrautstyr på dagens modell.

Sammenlignet med standardmodellen med kalesje over akterdekket stiger prislappen på nykomlingen vel 200.000 kroner, men for den prisen får eieren nærmere 14 kvadratmeter ekstra uteplass. Og ettersom de fleste 1030-kjøpere uansett velger fast tak akter, blir prisdifferansen mindre.

- Kan flybridgen ettermonteres på eksisterende båter?

- Ja, det skal gå helt greitt, lover Midthun, som har tatt med seg 3D-tegninger og videopresentasjon av Viknes 1030 Sunbridge til helgens «Båter til sjøs»- messe i Bergen.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.