Verdens største messe for båtutstyr

Verdens største messe for båtutstyr åpnet dørene i Amsterdam i går. 1100 utstillere fra hele verden er representert. Norske produsenter er synlig til stede, og det er de som ønsker å handle også.

Publisert

Er du opptatt av det lille ekstra, eller har tenkt å starte produksjon av din egen båt, er Mets i Amsterdam stedet. Over 1100 utstillere fra hele verden øser ut neste års nyheter innenfor samtlige kategorier av ”bare må ha det” tingene til båt.

På METS er både seil- og motorbåtfolket en stor familie. Det er i hovedsak en messe for bransjefolk. Det vil si de store båtprodusentene og de som lager utstyr til båtene de lager. Hele båtverdenen er samlet for å se i glasskulen om hva som kommer, og hva som er regnet som det beste innenfor ny teknologi og ikke minst design. Hvert år så deles det ut priser i flere kategorier, og juryen legger vekt på mangfoldet av produkter og produsenter. Årets vinner ble en vinsj fra Levmar. Vi kommer tilbake til denne i en egen sak.

Den norske bransjen er representert med en stor stand i regi av NORBOAT, og de får følge av flere norske produsenter av utstyr. Vi har besøkt noen av de norske gjennom dagen i går og vi bringer flere nyheter i morgen tidlig.

Det meldes om rekorddeltagelse fra messeledelsen i den Nederlandske hovedstaden, og messen kan i år komme opp i 20 000 besøkende på de tre dagene den har åpent.

Nytt av året er satsingen på utstyr til såkalte superyachts, det vil si ”fritidsbåter” over 24 meter. En glasskuleklar indikasjon på at deler av verden blir rikere og salget av slike båter stiger voldsomt.

Her er noen inntrykk fra messens første dag

Powered by Labrador CMS