Verdens mest innovative yacht

Trimaranen «Adastra» er «made in Hong Kong» og kåret til verdens mest innovative yacht.

Publisert

Det er World Superyacht Awards 2013 at «Adastra» ble kåret til verdens mest innovative yacht. Dette er en 140 fot (42,5 meter) lang trimaran som helt klart skiller seg ut designmessig. Sett bort fra de to ekstra skrogene på hver side er hovedskroget ganske så smalt, og yachten har derfor et relativt lavt drivstofforbruk i forhold til størrelsen. Produsenten opplyser at den bruker 90 liter i timen med 13 knops fart. Maksfarten er oppgitt til 22,5 knop, og med 32.000 liter diesel på tanken skal den ha en rekkevidde på 4000 nautiske mil.

Designsmessig er den nøye planlagt i samarbeid med eieren som også har lagt vekt på lavt forbruk. Vi har tidligere sett trimaraner som «Earthrace» og «Calbe and Wireless». «Adastra» skal derimot være det eieren anser som en levedyktig luksusyacht, hvor det også skal være forgedret med tanke på stabilitet og komfort.

Kommer man inn i båten skal den også være designmessig bemerkelsesverdig, med fantastisk utsikt fra salongen, med et stort panoramavindu og plass til sittegruppe, spisebord og styreposisjon. En fremovervendt dør i salongen fører til en stor solseng på fordekket. På akterdekket er det sofa og et barområde, i tillegg til enda en spisestue. I tillegg til overnatting for en besetning på seks, skal «Adastra» ha luksuriøs overnatting for ni personer, inkludert rederlugaren.

Fakta

Lengde: 42,5 m

Bredde: 16 m

Vekt (tørr): 49 tonn

Mannskap: 4-6

Gjester: 9

Maks fart: 22,5 knop

Rekkevidde: 4000 nautiske (17 knop)

Powered by Labrador CMS