Velg riktig redningsflåte

Vi har testet ti redningsflåter i samarbeid med Redningsselskapet og vårt søsterblad Seilas. Ulikhetene på kvalitet og pris er store, og noen av flåtene holdt ikke mål.

– En apatisk opplevelse

Planen er at jeg skal være skibbrudden for noen timer. Det er med en blanding av spenning og gru jeg ser frem til opplevelsen.

Janna kutter navlestrengen til seilbåten, og vi driver fritt. Vi prøver straks å få på plass sakene våre og ser hva som er av utstyr om bord. Så er den der, den ugne følelsen av kvalme og svimmelhet. Jeg legger meg til rette og fester blikket  på fastlandet. Med god støtte til ryggen til flåtekanten har jeg god utsikt bakover. Flåten oppleves som veldig stabil, men likevel blir kvalmen mer og mer påtrengende. Colaen og bananene i grab-bagen får jeg stadig mindre lyst på. Det føles aller best å ligge stille. Helt stille. Kanskje jeg ikke bør snakke så mye heller? Jeg synker tilbake, konsentrerer meg om å holde mageinnholdet nede og blikket festet på land. Axel ser ut til å ha skjønt situasjonen, han låner kameraet og tar noen av bildene jeg skulle ha tatt. Han ser ut til å være uberørt av situasjonen, der han sitter oppreist og spiser peanøtter. Jeg derimot, har blitt apatisk, og har bare en tanke i hodet - helikopteret som snart skal løfte oss ut av det fordømte, bølgende havet. 

Så får Janna melding på VHF-en. Helikopteret har motorproblemer. Vi skal hentes av skøyta i stedet. Det betyr lenger ventetid. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS