Vakker retro i aluminium

På alle messer dukker det opp noen båter litt utenom det vanlige. Denne gangen falt vi for en ”særing” fra Australia.

Publisert

Innerst i en krok oppdaget vi plutselig noe som fanget vår interesse. Der sto bowrideren Freedom Sport fra Australske Quintrex. Den norske importøren hadde nettopp fått inn båten, så han ble svar skyldig på mange av våre litt intrikate spørsmål om fart og sjøegenskaper.

Båten har klare retrolinjer tilbake til sekstitallets Chris Crafts og svenske Mysing. Klinkbygde skjønnheter som her er gjenskapt med verdensledende teknikker og som så definitivt skiller seg ut blant all den slette glassfiberen.  

Mange kaller jo Australia for aluminiumens hjemland, og Quintrex påstår de lager verdens beste aluminiumsbåter. Deres teknikk med å lage båtene er så spesiell, at når vi gikk inn på hjemmesidene for å se hvordan teknikk de bruker, fikk vi til svar at dette er for hemmelig til å avsløre. Vi skjønte likevel såpass at det handler om deres evne til å strekke og forme aluminium uten å sveise. Dette gir renere overflater  som minner veldig mye om glassfiberbåter. Skrog er presset til profiler for ekstra styrke og sikkerhet. Dette skal gjøre både sider og bunn mye sterkere enn aluminiumsbåter det er naturlig å sammenligne seg med påstår verftet. Samme produksjonsmåte gjør også båtene lettere, så de kan slepes med bil og skal gi et bedre forbruk totalt sett. 


Her hjemme finner vi likheter med finske Silver. Båtene har lavt fribord og kan holde seg flytende i vannfylt tilstand fordi de er fylt med flyteskum.

Sjekk mer på:

http://www.quintrexnorway.com/

Powered by Labrador CMS