Nytt på nytt fra Garmin

Garmin lanserer nå flere rimelige utstyrsnyheter. Autopilot som også kan tilpasses utenbordsmotoren, vind og værstasjon, VHF og Crossover berøringsplotter. Vi har priseksemplene.

Publisert

Garmin lanserer i år fastmonterte VHF modeller for maritimt bruk. Disse robuste og vanntette radioene kommer med en rekke ”high end” funksjoner og muligheter, i et kompakt og moderne kabinett i følge importøren Belanor.

Med opptil 25W sendestyrke og en eksepsjonell støydemper, er dette en VHF med stor ytelse. Ekstra stor skjermen på 3,2”, tre store knapper/brytere og lettlest grafikk, gjør enhetene meget enkle i bruk.

VHF 200i støtter NMEA 2000 for enda enklere installasjon/integrasjon, 20W ropert funksjon og alternative plasseringer for høyttaler og mikrofon. I tillegg kan VHF 200i benyttes sammen med det nye GHS 10 håndsettet.

Pris fra 1,799 kr

Avansert plotter for bil og båt

Den nye GPSmap 620 er arvtageren til GPSMAP 276C/278, og er beregnet som kombinasjonsinstrument for bil og båt! Naviger sikkert på sjøen med det velkjente grensesnittet til Garmins marineplottere, og skru over til bilmodus for å bruke menyen fra Garmins nüvi enheter. GPSmap 620 kommer med auto-guidance på vann, og autoruting på vei som gjør navigering svært effektivt. Kombinasjonen touchscreen i farger, og  med høy oppløsning, samt rask prosessor gjør den rask og enkel å benytte.

Pris 10,250 kr

Vind og værstasjon

Garmins nye GWS 10 vindsensor bruker klassisk vindfløy topologi for å oppfatte vindretning, og et anemometer for å måle vindstyrke. Med data som barometrisk trykk og lufttemperatur, er dette en komplett værstasjon. GWS 10 er utstyrt med NMEA 2000 grensesnitt for enkel integrasjon mot GMI 10 samt GPSmap 4000 og 5000 serien.

Pris 6,498 kr

Autopilot for både inn- og utenbordsmotor

GHP 10 autopilot er godkjent for Mercury Verado utenbords motor og kan kobles til alle båter med hydraulisk styring. GHP 10’s patenterte ”Shadow Drive” teknologi lar brukeren gjøre kursendringer uten og manuelt koble fra autopiloten eller ”kjempe” mot systemet om kontrollen. Man kan enkelt svinge på rattet for å ta over kontrollen, for så å slippe rattet når man er på ønsket kurs og autopiloten vil automatisk ta over kontrollen igjen.

Basert på romfartsteknologi og med G-avgrenset gyro svingkontroll, har GHP 10 egenskaper som gjør at den jobber uavbrutt og sikkert uavhengig av hastighet. Den kan enkelt stilles til å holde kurs opp mot både vind, bølger og sterke strømninger.

GHC 10 er kontrollenheten til GHP 10, og er designet for å matche øvrige Garmin instrumenter. Man kan koble opptil 3 stk GHC 10 kontrollenheter mot en GHP 10 pilot.

Pris: 29,400 kr (komplett med pumpe)

Se film av Garmin GPSmap 620 her

Powered by Labrador CMS