Kameraer uten vannskrekk

Før var det bare Pentax og Olympus som hadde vanntette lommekameraer, nå kommer tre nye utfordrere.

Publisert
Dim: 350x238px Description: Notes:
Dim: 350x238px Description: Notes:
Dim: 440x330px Description: Notes:
Dim: 440x330px Description: Notes:
Dim: 450x369px Description: Notes:
Dim: 450x369px Description: Notes:
Dim: 500x375px Description: Notes:
Dim: 500x375px Description: Notes:

Canon i dykkerdrakt

Canon kommer med mange nyheter, men det mest spennende for oss som trives på det våte element er Canon Powershot D10, som ii tillegg til superzooom er vanntett. Canon har her tatt utgangspunkt i et vanlig kamera og kledd den opp slik at den tåler vær. Innkledningen gir et solid kamera som tåler fall fra 1,2 meter og er vanntett ned til 10 meter.  D10 bærer preg av et røft utseende og skal være betjeningsvevnnlig selv med hansker. Produsenten har også sørget for ekstrautstyr for feste til dykkerdrakten, om du ikke skal dypere ned enn 10 meter.  Kameraet har 12 megapiksler og skal være tilgjengelig i butikken i mai. Prisen anslås å ligge på 3500 kroner.

Senesterk Panasonic

Panasonic kommer også med et nytt undervannskamera, Lumix FT1. Dette kameraet ser riktignok ikke like tøff ut som Canon D10, men kan ligne på undervannskameraet til Olympus som allerede har vært på markedet noen år.  Men til tross for sitt litt spinkle utseende har det fått et kamerahus i støtsikker plast som er laget av glassfiber og karbon, som igjen er utvendig kledd med gummipolstring. Den skal ifølge produsenten tåle 20 centimeter større fallhøyde enn Canon sitt kameraet. Kameraet skal tåle vanndybde ned til tre meter i inntil 30 minutter. Oppløsningen er på 12 megapiksler. Pris og leveringstid er foreløpig ikke kjent.

Helt enkelt fra Fuji

Fujifilm slipper også flere nye modeller, blant annet et som skal tåle dybde ned til tre meter. Fujifilm Finepix Z33 er ikke spekket med avanserte funksjoner, men har ansiktgjenkjenning og selvutløser. Den har i tillegg bra zoom, til tross for sitt to centimeter tykke utseende. Lysstyrken på objektivet er moderat og kameraet er heller ikke støtsikkert, i motsetning til de andre kameraene vi har omtalt. Oppløsningen er på 10 megapiksler.

Kameraet antas å komme i butikken i april/mai og prisen anslås å ligge på 2200 kroner.

Olympisk mester

Olympus er også en veteran når det gjelder vanntette kameraer, og slår like så godt til med to nye modeller; Mju Though 6000 og 8000. Dette blir to tøffinger på markedet. Though 6000 skal tåle et fall fra 1,5 meter høyde, mens Though 8000 skal tåle et fall fra 2 meters høyde. Though 6000 har fått 10 megapiksler og Though 8000 får 12 megapiksler å boltre seg på.

De tidligere vanntette modellene til Olympus Mju har fått kritikk for dårlig bildekvalitet. Produsenten opplyser at de to nye modellene får en nyutviklet teknisk konstruksjon som skal gi skarpere bilder, mer kontrast, bedre fargegjenngivelse og bedre skarphet i kantene.

Modellene er trolig allerede på markedet, og prisen er henholdsvis 2690 og 3490 kroner.

Pentax Optio W60

To av redaksjonen bruker Pentax vanntette kameraer, og er godt fornøyd. Siste modell har 10 megapxler og 28 mm linse. Det er vanntett ned til tre meter. Du kan lese om Pentax siste vanntette kamera her. Det ble lansert for snart ett år siden.

Powered by Labrador CMS