Bunnstoff for de late

Jotun lanserer Nonstop Supreme som skal vare opp til to år.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Tonje Nordby har vært med å utvikle det nye bunnstoffet i Sandefjord.

Vårt beste bunnstoff noen sinne, lover Jotun om sitt nye produkt som kommer til salg til våren. Vi har snakket med ansvarlig kjemiker for bunnstoff til fritidsbåter, Tonje Nordby.

Selvpolerende bunnstoff

– Nonstop Supreme er et selvpolerende bunnstoff som har en ny sammensetning av virkestoffer, forteller Nordby. Bunnstoffet har selvfølgelig gjennomgått mye testing ved laboratoriet i Sandefjord og testing i sjøen. Testbåter har ligget ute i to år, og etter to sesonger er bunnen nesten like bra som etter en sesong i vannet.

– Selvpolerende bunnstoff slites i løpet av sesongen slik at det hele tiden kommer friske virkestoffer frem som hindrer begroing. Laget må derfor ikke legges for tynt. Det er særlig langs kanter at det slites mest. En ide for å ha kontroll på om du fremdeles har et lag nytt bunnstoff er å legge det i en annen farge, forteller Nordby.

Billigere i lengden

Nonstop Supreme skal være like enkel i bruk som Nonstop, og nyheten vil supplere bunnstoffet som har vunnet mange tester. Den vil selges i bokser på 0,75 og 2,5 liter. En liten boks med Nonstop Supreme vil koste ca 450 kroner, mot ca 300 for Nonstop. Men holder produktet det Jotun lover, så kan du vente to år før neste stoffing, og du kan også spare mye penger på å la båten ligge i vannet om vinteren.

Nonstop Supreme kan også spare deg for litt arbeid.