Tysk tøffing for norske forhold

Samtidig som Viksund lanserer sin nye speedsnekke, og andre norske fabrikker melder om fornyet interesse for klassiske skrogformer, har en tysk innlandsprodusent rettet oppmerksomheten mot nordiske farvann.

Publisert

Venatus heter Boots-Center Bielefelds interessante 25 fots speedsjark. «Venatus» er latin og betyr – om man skreller bort kasusformene – rett og slett jakt. I dette tilfellet: jakt på storfisk. 

Den spissgattede halvplaneren leveres både i kabinutgave og som åpen sjark med styrekonsoll under tak, og båten er massivt bygget. Laminatet er nærmere tre centimeter tykt, båten har et solid kjøljern, innstøpt stålbjelke i kjølen, trebjelker i relingene og rustfritt stålror. Med en liten 29 hestekrefters diesel går modellen i skrogfart på rundt sju knop, men med en 110-hester i rommet blir en meget økonomisk marsjfart hele 17-18 knop, og toppfarten havner godt over 20-tallet.

Elegant detaljfinish og luksusambisjoner er derimot ikke båtens sterkeste side, Boots-Center Bielefeld har bygget Venatus for fiske og aktivt fritidsliv. Til gjengjeld er prisen bra, og da vi så Venatus Cabin på gigantmessen Boot i Düsseldorf, var vår første tanke at dette må være noe for norske forhold. Båtbygger Siegfried George hadde da allerede funnet ut det samme, og tok med seg den 7,45 meter lange trailbare hardhausen i «open»-versjon til «Dra til sjøs»-messen i Bergen, supplert med løfter om lokale sjøprøver rundt påsketider.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS