Trawler med velutstyrt grunnpakke

Clipper 45 Europa er spekket med utstyr, men har også mer enn nok plass å boltre seg på. Båten får sin europapremiere under Båter i Sjøen neste uke.

Publisert

Clipper 45 Europa er på mange måter svært ulik sine to mindre søsterbåter Clipper 36 Sedan og Clipper 40 Sedan, og er linjemessig mer lik sine større søsterbåter Clipper 48 Europa og Clipper 52 Europa. Produsenten har for Clipper 45 Europa og modellene oppover valgt å utstyre båtene med masse utstyr som standard. Prisen ligger på cirka 4,4 millioner kroner, avhengig av valutakurs.

– Dermed trenger ikke kundene  tenke på å bestille masse tilleggsutstyrer til båten, men heller bruke tiden på å vurdere interiør, sier daglig leder Ola Andre Worre i W-Yacht.

Stor flybridge

Bare på flybridge er det bra standardutstyr som blant annet en grillseksjon med elektrisk grill, kjøleskap, ismaskin og vask.  Flybridgen er så stor at her finner vi også jolleplassen på den aktre delen, med kran for å løfte jolla opp og ned av vannet.

Går vi ned fra flybridgen er det et stort akterdekk, stort nok som dansegulv eller et langbord, og gjestene skal videre inn i den store salongen. Og er du alene og vil slappe av med TV-titting er det bare å trykke på fjernkontrollen, og en 38-tommers flatskjerm heises opp fra salongseksjonen.

Mye teak

Interiøret om bord i Clipper 45 Europa er av massivt teak.

– Interiørarbeidet er håndverk- og møbelsnekkerarbeid med tusenvis av arbeidstimer bak seg, sier Worre. 

Interiøret og Clipper 45 Europas konservative stil gir assosiasjoner til Agatha Christie og kolonitiden , men på samme tid finnes knapt mer tidsriktig farkost i luksusklassen.

Selv om båten er produsert i Kina  er utstyret om bord i båtene Europeiske merker med leverandører i Norge.  Produsenten opplyser at dette er gjort for å gjøre service og vedlikehold enkelt.

Et lite flytende kraftverk

Som standard leveres Clipper 45 med en 11 KW Onan generator. Dette er nok til at båten til enhver tid er selvforsynt med strømmen du trenger. Bruker for eksempel stekeovnen 2000 watt har du 9000 igjen.

Clipper 45 Europa er en langturbåt, som med sine to store dieseltanker på til sammen over 2200 liter og to store vanntanker på til sammen over 1300 liter.

Om bord i båten er det mye plass å boltre seg på, både ute og inne. Akterdekketer så stort at kan brukes som dansegulv eller det kan dekkes opp med langbord når man får mange gjester.

Stor 45-foter

Clipper 45 Europa en veldig stor 45-foter, og er et godt eksempel på at en ikke blindt skal se på modellnavnet for å vite båtens lengde. Clipper 45 Europa er 14,55 meter lang og dermed en 48 foter, ikke en 45 foter.  Forklaringen på dette er at Clipper, som er Australsk, men produseres i Kina, måler og betegner sine båter etter Australsk målestandard.  Dette gjelder også for samtlige andre Clipper modeller. Clipper 45 Europa er på mange måter svært ulik sine to mindre søsterbåter Clipper 36 Sedan og Clipper 40 Sedan. Den er linjemessig mer lik sine større søsterbåter Clipper 48 Europa og Clipper 52 Europa. 

Prisen for Clipper 45 Europa, med dagens dollarkurs, er 4,4 millioner kroner, med alle avgifter, transport og klargjøring.

Teknisk

Lengde: 14,55 meter

Bredde: 4,38 meter

Dybde: 1,40 meter

Vekt: 16 500 kg

CE-klasse: B

Pris: Ca 4,4 millioner kroner

Powered by Labrador CMS