RETT PÅ LAND: Lørdag ettermiddag havnet denne båten godt oppe på fastlandet ved Epleviktangen etter en tur i Tvedestrandsfjorden. Føreren er uskadd, men han får bot for sin uoppmerksomhet. Foto: Frode Gustavsen/Tvedestrandsposten.

Brå og uplanlagt sesongslutt

Båtføreren av denne daycruiseren var maksimalt uheldig etter å ha vært maksimalt uoppmerksom under en tur i Tvedestrandsfjorden lørdag ettermiddag. Sesongen ble avsluttet langt oppe på Epleviktangen.

Publisert Sist oppdatert

Det var sikkert ikke slik han så for seg å avslutte båtsesongen, 40-åringen som lørdag ettermiddag fikk kraftig landkjenning med Epleviktangen i Tvedestrandsfjorden. Yamarinen hans må ha hatt god fart for å lande så langt opp i fjellskrenten som den gjorde.

Ble slått alarm

Det ble slått alarm etter uhellet. Båtføreren, som ble undersøkt av ambulansepersonell, fremsto som uskadd etter de kraftige sammenstøtet med fastlandet. Tvedestrandsposten poengterte at føreren av båten ikke kom fra distriktet.

Ifølge politiet er det ikke mistanke om båtkjøring i påvirket tilstand. Det hele fremsto mer som om skipperen har hatt et øyeblikks uoppmerksomhet. Feilnavigering er også antydet, men det virker også usannsynlig i godt lys i Tvedestrandsfjorden en lørdags ettermiddag.

PÅ LAND: Båten kjørte på land ved Epleviktangen i Tvedestrandsfjorden. (Gule Sider)

Flaks i uflaksen

Politibetjent Helge Engesland ved Arendal politistasjon, som lokalavisens utsendte snakket med, sier at det er flaks at båten ikke traff den nærliggende bryggekanten eller et fjell som stuper rett i vannet.

Selv om skipperen slapp fra det med skrekken, må han likevel finne seg i en reaksjon fra lovens lange arm. 4000 kroner skal være en passende bot for å være uoppmerksom på sjøen, mener politiet. Foreløpig er det ikke opplyst noe om båt eller motor er påført alvorlige skader.