Toppmodell uten knapper

Garmins nye toppmodeller mangler bare en ting

Publisert

Garmin henter funksjonalitet fra bilnavigasjon med sin nye 5000-serie. Her dekker skjermen nesten hele plotterens side, og betjeningen av funksjonene går via fingertuppene. Plotteren har berøringsskjerm.

Mange tilkoblingsmuligheter

Plotterene har NMEA 0183 og NMEA 2000 tilkobling. Du kan dermed koble til en rekke instrumenter som radar og ekkolodd. Den er også klar for AIS, slik at du kan følge med på nyttetrafikken.Du kan også koble inn data fra moderne motorer slik at du får turtall, forbruk osv på skjermen. Garmin har laget et eget skjermbilde for slike data. Til og med video-kamera kan du koble til for å se levende bilder på skjermen via Video in/out kontakten.

Høy oppløsning

Den minste plotteren med 8,4 tommers skjerm har en oppløsning på 480 x 640 pixler. Det tilsvarer gamle PC skjermer på 13 tommer, eller VGA-oppløsning. Den største på 12.1 tommer har oppløsning på 1024 x 768, eller XGA-oppløsning. Stor oppløsning gir mer detaljer i kartet.

Fire modeller

Garmin har fire modeller på sin prisliste, men det er egenlig snakk om to utgaver. En med 8,4 tommers skjerm og en med 12,1 tommers skjerm. Disse selges med eller uten innlagt kart og har det blitt fire modellbenevnelser. Plotterene leser kort fra innebygd SD-kort leser. Prisen for den billigste  er 36,000,-

Powered by Labrador CMS