To omkom i båtkrasj

To menn på 75 år og 73 år omkom etter at en båt med fem menn om bord kantret ved Bømlo i Hordaland torsdag morgen, skriver Dagbladet

Publisert

Tre av de fem om bord kom seg til land ved egen hjelp, mens to måtte skjæres løs og hentes ut fra den kantrede båten av redningsmannskaper.

Disse to ble sendt med helikopter til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter først å ha fått førstehjelp på land av redningsmannskapene.

Fra sykehuset fikk NTB opplyst klokken 12.30 at en av de to, en 73 år gammel mann, døde av skadene. Senere døde også den andre mannen (75)

Ulykken skjedde ved Halleråker ved Bømlo torsdag morgen. - En 20 fots båt med påhengsmotor kantret kort tid etter at den dro ut fra land. Om bord var fem menn mellom 70 og 80 år, sier operasjonsleder Agnar Austrheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

De to mennene som ikke kom seg til land, ble funnet under vann i den kantrede båten.

Redningsmannskapene måtte skjære hull i skroget med skjærebrenner, skriver bt.no. De to ble reddet ut av båten etter rundt 40 minutter. Begge var bevisstløse. - De tre som kom seg til land selv, er alle bare lettere skadd. De er fraktet til legevakten for kontroll, sier Austrheim.

Politiet kjenner ennå ikke til detaljene rundt ulykken, men båten skal ha blitt kjørt på land i stor hastighet, truffet en brygge og deretter kantret. Skadene på båt og brygge tyder på at båten, en daycruiser, har gått på land i stor hastighet. Det foreligger ikke noe mistanke om promille.

Politiet fikk beskjed om ulykken fra AMK klokken 9.50 torsdag formiddag. Det ble da satt i gang en større redningsaksjon med dykkere fra Haugesund, brannvesenet og politiet. Hovedredningssentralen sendte et helikopter, og også et legehelikopter ble sendt til stedet. (NTB).

Powered by Labrador CMS