Tønsberg gjestehavn før fornyelsen

Norges eldste by får neste år landets mest moderne gjestehavn. Vi har besøkt Tønsberg gjestehavn før fornyelsen, se vår bildespesial.

Publisert

Med 250 gjesteplasser er gjestehavna i Tønsberg blant Norges største. Snart er det også et av landets mest moderne gjestehavner.

Alle fasiliteter

Tønsberg gjestehavn ligger ved strandpromenaden i Tønsberg sentrum og har brygger langs land og flytebrygger med utriggere for enkel fortøyning. Det er gode muligheter for strømuttak og vannfylling. Dagens anlegg byr også på dusj, toaletter, vaskerom, stellerom, vaskemaskiner og tørketromler. Anlegget har også trådløs internettsone. Man kan også ta med datamaskinen til flere av kafeene i nærheten som også har trådløs sone.

Moderne bygg

Fra neste år vil vi knapt kjenne igjen denne gjestehavna. Den nye gjestehavna, tegnet av arkitektfirmaet Kristiansen & Bernhardt, vil skille seg ut fra andre gjestehavner i Norge. Taket blir et soldekk, trappa blir en tribune og et fyrtårn skal fungere som prosjektør. Dette nye bygget skal ikke bare være for båtfolket, men også for byens innbyggere. Arkitekt Torvald Bernard mener bygget vil representere et helt nytt Tønsberg.

Bygget skal stå ferdig allerede til neste båtsesong. Se vår bildespesial av dagens anlegg.

Les om Tønsberg gjestehavn i Havneguiden og del dine erfaringer fra ditt besøk med andre.

Powered by Labrador CMS