Tilnærmet perfekt

Nordkapp 605 Enduro erstatter dristig nok produsentens største salgssuksess. Mye tyder på at Nordkapp her har en ny vinner.

Publisert

Første gang vi så Nordkapp Enduro 605, var under lanseringen i Göteborg i januar. Vi merket oss at det er hentet mange løsninger fra fjorårets lansering, Nordkapp Enduro 550. Dette er løsninger vi fremhevet i vår prøvekjøring, og som vi har tro på at mange vil sette pris på i de kommende Nordkapp-båtene. Espen Thorup, som designer Nordkapp-båtene, understreker at Enduro 605 er en helt ny båt. Den erstatter Enduro 600, som er Nordkapps største suksess. Siden produksjon av Nordkapp Enduro 600 startet i 2001 er det produsert og solgt så mange som 600 av denne modellen. Men nå er det slutt. Nordkapp 605 Enduro tar over. Det er jo ganske dristig. Vi spør Nordkappeier Ronny Antonsen om han regner med å komme opp i samme kvantum med Nordkapp 605 Enduro.

– Ja, vi håper på det. Selv om det er ny design og nye løsninger blir den ikke mer enn 10.000 – 15.000 kroner dyrere. Denne er mer innholdsrik og med flere detaljer enn Enduro 600 hadde, sier Ronny Antonsen, som er med under vår prøvekjøring. Han forteller at det i år blir produsert 33 båter, men at produksjonen tar seg opp neste år.

– 33 båter er det vi klarer å få ut i år. Og alle er solgt. Neste år legger vi opp til en produksjon av 80–90 båter, i tillegg til de andre Nordkapp-modellene. Det er det samme som vi solgte av Enduro 600, forteller Antonsen. Han påpeker at han er veldig fornøyd med den nye båten, og mener det er den beste båten Nordkapp har kommet med hittil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS