Test: Fountain Pajot Summerland 40

En moderne Nohas Ark. Familievennlig og sjøsterk, rimelig for størrelsen, og meget økovennlig uten å se ut som et oppblåst Kinderegg. Franske Fountain Pajot Summerland 40 har vært vår solfylte sommerbolig i én uke.Digital fil i PDF-format for nedlasting (856 kB)

Publisert

Fem forventningsfulle testere, fem dager – det var klart for Båtlivs sommertokt om bord i «sommerlandet» på vei mot sommerkysten. 

For andre sommeren på rad tester vi en fransk nyhet fra Fountain Pajot, båtprodusenten som har spesialisert seg på både seil- og motorkatamaraner. Selv kaller de dette sin beste båt så langt. På 10 år har de levert cirka 200 motorkatamaraner verden rundt, og flåten består i dag av Highland 35 (testet av oss i fjor), Summerland 40, Cumberland 46 og flaggskipet Queensland 55. 

I år gikk vi opp fem fot, for å teste utgaven som bærer sitt navn med rette: «Summerland 40». En trawler-type som helt klart frir til de som ønsker seg en bomaskin med gode sjøegenskaper, mange kvadrat og blå utsikt rund baut. Det er ikke mange 40-fotere på markedet i dag som kan tilby tre doble sovelugarer og to bad med dusj og toalett. Fordelen med to skrog i denne størrelsen er selvfølgelig at du kan hente ut mye lugarplass i de brede og dype (høye) katamaranskrogene. Skal vi prøve å sammenligne med en enkeltskroget båt må du nok opp 20 fot for å få den samme romfølelsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS