Terhi 475 BR

Kjør og bli glad

Terhi 475 BR er en ungdomsbåt for alle aldersgrupper. Temmelig mye moro for ikke så altfor mye penger:

Publisert Sist oppdatert

Bowrider-utgaven av 475 var ny ny i fjor, men Terhi-kjennere vet hva de får: en enkel, men meget robust båt bygget av bortimot vedlikeholdsfri ABS-plast. Og selv om dette er en liten båt, er det bra med stuerom om bord og benken forut fungerer fint. To barn eller én, kanskje to voksne sitter komfortabelt der fremme, om baugen da ikke brukes til å bygge en solseng.

Femtihesteren sørger for mer enn nok krefter, og planingsterskelen rundt tolv knop passeres kjapt og uanstrengt. Når båten først er oppe i plan, er det bare å koste av gårde i 22–23 knop, som er en komfortabel marsjfart. På testturen noterte vi en toppfart på 28 knop med to mann om bord. Ikke imponerende høyt, men slett ikke verst tatt i betraktning at solgangsbrisen hadde begynt å lage en del sjøgang.

Svingkjøring og lek, plutselige kutt av motorkraft i høy fart, kjappe starter og hopping i bølgene fra en passerende ferge er også morsomme øvelser med denne artige vannloppen. Men kjøres båten mye med kun føreren om bord kan et sett trimplan være en god investering.

Terhi 475 BR er uansett en fin kombinasjon av småsportslige takter og en god porsjon finsk fornuft.

Les hele rapporten om Terhi 475 BR i Båtliv 3-17.